İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 20 Eylül Çarşamba günü Danimarka'nın Kopenhag ekibiyle yapacakları maça hazır olduklarını belirterek, "Başarılı bir sınav vereceğimizden eminim." dedi.

Dursun Özbek, Galatasaray Kulübü ile Başkent İnşaat arasında RAMS Park'ta imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceklerini belirten Özbek, "Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için kurulacak takımı iyi tespit etmek, oynayacağımız oyuncuları iyi seçmek zorundayız. Bütçemizi de ona göre ayarlamak zorundayız. Şampiyonlar Ligi'nde ilk 16'ya giren takımların bütçesi 200-250 milyon avro civarındı. Çeyrek final oynayanların futbolcu maaş bütçesi 300 milyon avro civarında. Galatasaray bu sene 39 milyon avro civarında bir bütçeyle bu sahada mücüdele etmek istiyor. Sadece bütçeyle değil, Galatasaraylı olmanın verdiği ruhla bu seviyede başarılı bir mücadele gösterileceğinden herkes emin. Taraftarlarımızdan, sponsorluklarımızdan büyük destek alıyoruz. İnşallah onları mahcup etmeyeceğiz. İlk maçımızı Kopenhag ile çarşamba günü oynayacağız. Hazırız. Başarılı bir sonuç almak için odaklandık. Başarılı bir sınav vereceğimizden eminim." diye konuştu.

Dursun Özbek, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nin kaba inşaatının sona erdiğini anlatarak, "Yaklaşık 14 bin 500 metrekare kapalı sahası olan çok önemli bir tesis. Yıl sonuna doğru ya da geçen bir sürede Florya'daki yerleşkemizi buraya taşımak istiyoruz. Bunun için de son derece süratli bir inşaat sürecinden geçiyoruz. Bütün sponsorlarımızdan da destek istiyoruz. Özellikle Florya projesinin yapılması için burasının süratle bitirilmesi gerekiyor. Florya'nın boşaltılmasıyla da oradaki inşaatın başlaması gerekiyor. Hepinizin bildiği gibi Galatasaray'ın önümüzdeki 20-25 yılını dizayn edecek bir Florya projemiz var. Kemerburgaz, Florya projesinin başlaması için bitmesi gereken bir proje. Orada bize ne tür bir destek vereceklerini Başkent İnşaat ile oturup konuşacağız." ifadelerini kullandı.

- "Okan hoca bizim çocuğumuz"

Dursun Özbek, futbol takımlarının teknik direktörü Okan Buruk'un sözleşmesiyle ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

"Okan hoca Galatasaray'da yetişmiş, futbol oynamış ve başarılarla dolu geçmişi var. Bugün de Galatasaray'ın antrenörlüğünü yapıyor. Sözleşme konusunda biz kendisine gerekeni söyleriz. Galatasaray ile sözleşmesi var. Maddi konularla ilgili bizim bir şey konuşmamıza gerek yok. Galatasaray ruhu ve anlayışı bunu gerektiriyor. Elbette Galatasaray, imkanları çerçevesinde Okan hocanın başarı çizgisini, kariyerini daha yukarı çekmesi için maddi ve manevi gereken desteği verecek. Okan hoca bizim çocuğumuz. Ne kadar başarılı olursa bizim için de o kadar sevindirici. Geçen gün kendisiyle konuştuk, hiçbir sıkıntı yok. Çok fedakar bir şekilde 'Başkanım siz ne diyorsanız odur.' şeklinde bir cevap verdi. Bunu biz yönetim olarak çok iyi anlıyoruz. Bu, Galatasaray duruşudur. Okan hoca ile Galatasaray yönetimi arasında problem olabilecek bir durum söz konusu değil."

Özbek, A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörünün kim olması gerektiğine yönelik soruya, "Bu sorunun muhattabı Türkiye Futbol Federasyonu. Bizim bu konuda yorum yapmamız doğru olmaz, kendi aralarında konuşup en doğru kararı vereceklerinden eminim." cevabını verdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, futbolcuları Victor Nelsson ve Sacha Boey ile yeni sözleşme imzalayıp imzalamayacaklarına yönelik soru üzerine de "Sevgili Erden Timur bütün futbolcularla görüşüyor. Ne gerekiyorsa yapılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.