Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) iki günlük toplantı sonrası tutanaklarını yayınladı. Küresel piyasalarda yaşanan çalkantıyı ve Çin ekonomisinin yavaşlamasını dikkate alan FOMC tarafından yapılan açıklamada, global ekonomi ve finans piyasalarında yaşanan gelişmelerin 'yakından' takip edildiği belirtildi. FED'in kararı ekonomistlerin beklentisi şeklinde gerçekleşti.

FED yetkilileri, önümüzdeki günlerde piyasalarda 'yaşanan türbülans ve küresel ekonomik yavaşlama yatışmadığı' takdirde faiz artışının da 'yavaşlayabileceği' mesajını verdi.
Ekonomik yavaşlamaya dikkat çekilen tutanaklarda çalışma koşullarında iyileşme görüldüğü, enflasyonun kısa vadede enerji fiyatları nedeniyle düşük kalmaya devam edebileceği ifade edildi.

Düşük enerji fiyatlarının orta seviyeye yükselebileceği ön görüldü. Ekonominin yavaşlamasına rağmen, hanehalkı harcamalarında son aylarda ılımlı büyümenin sürdüğüne, konut sektörünün daha da iyi bir ivme kat ettiğine dikkat çekildi.

FOMC'un tutanaklarında dikkat çeken bir başka konu ise faiz oranlarının kademeli olarak artabileceği mesajı oldu. Politika yapıcıları, ekonomideki koşulların ancak kademeli faiz artışına müsait olacağını kaydetti. FED, uzun bir aradan sonra Aralık 2015'in sonunda yüzde 0,25 faiz oranını yüzde 0,50 aralığına yükseltmişti.