Dolar kuru bugün gevşeyerek, 2.98'e geriledi. Ancak dolardaki düşüşün kar realizasyonu olduğu belirtiliyor. Jeopolitik gelişmeler paralelinde doların tekrar 3 lira seviyesine çıkması bekleniyor.

Doların 3 liranın altında inmesini 'kar realizasyonu' olarak değerlendiren Alan Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Karabulut, "Hafta içinde çok hızlı bir hareket gördük. Özellikle yılbaşı itibariyle 2.90'lardan 3 liraya geldi. Bu nedenle realizasyon yaşanması normal" dedi.

Dolar kurunun 2.98 seviyesine kadar çekilmesinin olağan olduğunu, bu seviyenin üzerine çıkması durumunda tekrar 3 lira olabileceğini anlatan Karabulut, "Bu noktada dünyadaki gelişmeler önem kazanacak. Özellikle Suriye, İran, Suudi Arabistan'da yaşanacak gelişmeler önemli olacak. Bunların etkisiyle tekrar 3 lirayı görebiliriz. 3 liranın üzerinde hareketler olması halinde ise 3.12-3.20'yi görmemiz mümkün olabilir" diye konuştu.

Doların yönünde yurtiçi ekonomik gündemin de etkili olacağını belirten Karabulut, "Türk Lirası yurtdışı piyasalardan pozitif etkilenmişti. Eğer ekonomik gündemde olumlu gelişmeler olursa, dolar 2.98'in altına inebilir" dedi.

sözcü