Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli dün yaptığı basın açıklamasıyla yine dünya gündemine oturdu. Irak'ın kuzeyinde peşmerge Barzani yönetiminin yaptığı gayrimeşru referandumla alakalı gerginlik tırmanırken hükümetin somut adımlar atmaması kamuoyunda hayal kırıklığı yaratmıştı.

AKP hükümetinin somut adım atmaması üzerine MHP Lideri Bahçeli AKP’yi şu şekilde eleştirmişti:

Devlet yönetiminden yapılan kafa karıştırıcı ve çelişkili açıklamalar Barzani’nin değirmenine adeta su taşımış, elini güçlendirmiş, manevra alanını genişletmiştir. Ekonomik yaptırımlardan askeri müdahale seçeneklerine kadar her ihtimalin masada olduğunun söylenmesi şu ana kadar somut bir mücadele şuuruna maalesef dönüşmemiştir. Halbuki komşumuz Irak’ın bölünüp parçalanmasına yol açacak 25 Eylül hıyaneti Türkiye’nin bekasını, bin yıllık kardeşlik hukukunu olumsuz yönde etkileyecektir.”

Ayrıca, MHP Lideri Bahçeli dünkü açıklamasında gündeme bomba gibi düşen şu sözlere yer vermişti:

Irak Türkmen Cephesi’nin ve başkanı Sayın Erşat Salihi’nin muazzam direniş ve haklı çağrılarını kimse duymasa da Türk milleti karşılıksız bırakmayacak, Milliyetçi Hareket Partisi tepkisiz ve hareketsiz kalmayacaktır.

Şunu herkes çok açık bilmelidir ki, hiçbir kişi, kurum ve kuruluş Irak Türkmenlerinin varlık mücadelesini samimiyetle desteklemese de, Milliyetçi-Ülkücü Hareket tarihi sorumluluğunun, milli misyonunun gereğini yapacak ve yanlarında olacaktır.

Türkiye’deki Barzaniseverler, ihanet ve melanete hizmet eden bölünme hizmetkârları boşuna heveslenmemeli, boşuna çırpınmamalıdır.

Soydaşlarımız namusumuza emanettir.

Can, mal ve vatan güvenliklerine destek vermek boynumuzun borcudur.

Bu kapsamda “en az beş bin Ülkücü gönüllü” başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir.

Türkmenler sahipsiz ve yalnız değildir, acı verici etnik soykırıma, vatansızlığa da asla terk edilmeyeceklerdir.

Kararımız kesin, duruşumuz net, sözümüz senettir.”

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı bu açıklamaya Irak Türkmen Cephesi Lideri Erşat Salihi sosyal medyadan cevap verdi.

Her fırsatta Türkmenlerin yanında olduğunu bildiren MHP Lideri Bahçeli'nin 16 Eylül'de attığı ve '“Gavim gardaş neredesin” diyor Kerkük? Biz de; “buradayız, yeri ve zamanı gelirse koşa koşa yanınızda oluruz gardaş” diyoruz.' dediği twiti alıntılayan Erşat Salihi; "Irak Türkmenlerinin ve ITC'nın haklı direnişine desteğinden ve kucaklayıcı açıklamalarından dolayı Bilge Lider Sayın Bahçeliye minnettarız." şeklinde karşılık verdi.

Erşat Salihi Kanal D Haber’e verdiği röportajda MHP Lideri Bahçeli’nin sözleriyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Sayın Bahçeli söylediklerine kesinlikle vakıftır ve ciddidir.

Bundan önce de Sayın Devlet Bey her zaman her münasebette dile getirmiş ve özellikle de Irak Türkmenlerinin yanında olduğunu göstermiştir.

Bahçeli’nin sözleri Elimizi, gücümüzü kuvvetlendirecek. Irak hükümeti de, kuzey ırak yönetimi de bunu bilmesi lazımdır. Ardımız da var, güçler var.”