İSTANBUL (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki öğrenciler için hayata geçirdiği "Yazımda Kardeşlik Var" yaz kampına katılacak öğrenciler, İstanbul Havalimanı'na geldi.

Depremlerden etkilenen 11 ildeki 500 öğrencinin katılımıyla düzenlenecek kamp için gelen konuklar, İstanbul Havalimanı'nda TDV ve İstanbul Müftülüğü personeli tarafından çiçeklerle karşılandı.

Öğrencilerden Davut Nacar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa uçağa bindiği için heyecanlandığını söyledi.

İstanbul'u ilk kez göreceği için sevinçli olduğunu dile getiren Nacar, "Ayasofya'yı, Eyüpsultan'ı, Sultanahmet'i, Boğaz'ı göreceğim için mutluyum." dedi.

Depremzede öğrenci Mehmet Bıçak da İstanbul'u gezeceği için mutlu olduğunu belirterek, "Ayasofya'yı, alimlerin kabirlerini gezeceğim için çok mutluyum, heyecanlıyım." diye konuştu.

Kamp hakkında bilgi veren İstanbul Müftülüğü görevlisi Kenan Tokgöz de deprem bölgesindeki 11 ilden 500 öğrenciyi İstanbul'da ağırlayacaklarını ifade etti.

Öğrencilerle çeşitli etkinlikler ve aktiviteler yaparak manevi yönden onlara katkı sağlamaya çalışacaklarını anlatan Tokgöz, "Onları buradan mutlu, huzurlu ve güzel bir şekilde uğurlayarak göndereceğiz. Öğrencilerimize İstanbul'un manevi yerlerini gezdireceğiz. Boğaz turu, at biniciliği gibi aktivitelerimiz olacak." ifadesini kullandı.

- Yaz kampı 10-17 Temmuz'da yapılacak

11 ilde bulunan 12-14 yaş aralığındaki 500 öğrencinin katılımıyla düzenlenecek "Yazımda Kardeşlik Var" kampı, 10-17 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Kamp kapsamında öğrencilerin medeniyetlerin beşiği İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini görmeleri, milli ve manevi değerleri öğrenmeleri, temel İslami bilgilerinin artması ve kardeşlik ruhuyla sosyalleşmeleri hedefleniyor.

Kampta verilecek musiki, işaret dili, keçe, seramik, ebru, takı tasarım eğitimi ve sokak oyunları gibi çok sayıda etkinlikle öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.