CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından "Bıçak kemiğe dayandı artık. Yeter diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz" diyerek Ankara'dan İstanbul'a "Adalet" adını verdiği yürüyüşü'nü başlattı ve yürüyüş devam ediyor. Etrafı ve içi PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütleriyle sarılmış olan CHP'nin bu yürüyüşünde hedeflenen noktaya kadar neler yaşanacak kaygıyla takip ediyoruz.

CHP'nin artık kendine ait bir aklı yoktur. Attığı tüm adımlar, bu terör örgütlerinin hedef, proje ve düşünceleriyle örtüşmektedir.

Elbette bir partinin kendi milletvekili tutuklanıyorsa tepki göstermesi, onu savunması gayet doğaldır. Daha iki hafta önce Suriye'de öldürülmüş PKK'lılar için yürüyen CHP'ye "kendi milletvekilin için niçin yürüyorsun" diyecek halimiz yoktur.

Ölüm yıldönümünde rahmetle andığımız 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in dediği gibi elbette "Yollar yürümekle aşınmaz" ama terör örgütlerini bünyesinde toplamış CHP'nin bu yürüyüşü Türkiye'nin bu şart ve atmosferinde her şeye gebedir.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ön alarak bu tehlikeye ilk işaret çeken olmuştur.

Bazı ahmak CHP'liler ve onların yancıları da olayı saptırarak "Devlet Bahçeli sende MİT tırları için şunları demiştin" diye arşiv çalışmasına giriyor. Oysa MHP Lideri Devlet Bahçeli, Enis Berberoğlu'nun tutuklanması için "Enes Berberoğlu suçludur" gibi hüküm veren açıklaması olmamıştır. Ve kendisinin de geçmişte sorguladığı MİT tırları konusunda bugün farklı bir açıklaması yoktur. Enes Berberoğlu'da bu konuda yazdığı ve konuştuğu için değil, terör örgütü FETÖ ile işbirliği yaptığı ve beraber hareket ettiği için suçlanmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu ve firari FETÖ'cü Ekrem Dumanlı arasında yapılan planlamadan bahsedilmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na "Seni de çağırırlarsa şaşırma" sözleri de bu manada bir işaret olmuştur.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dediği şudur:  Mezkur hukuki sürecin aşamaları tamamlanana kadar herkesin sabırlı, saygılı ve soğukkanlı hareketi mecburi olduğu kadar en doğru olan yoldur. Hak arayışında, hukuk mücadelesinde elbette duygusal tepki ve şuursuz eylemlerden kaçınmak, her ne olursa olsun yüz çevirmek şarttır. CHP'nin, demokratik ve hukuk çemberinden taşmaması gerekirken, mal bulmuş mağribi gibi sokağa fırlayarak yürüyüşe geçmesi masumane değildir.

*** 

Bu açıklama içinde "Enis Berberoğlu suçludur" açıklaması nerededir ki, "Devlet Bahçeli MİT tırları için şunu demişti" diye ortalığa düşüyorsun CHP'li ve yancısı ahmak?

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Provokatörler devrede, karıştırıcı ve nifak saçan mihraklar yerli işbirlikçileri eliyle kuyruktadır." sözünü anlamayacak kadar mı ahmaksın?

Bugüne kadar hangi konuda uyardıysa hepsinde haklı çıkmış bir liderin sorumluluk duygusuyla uyarması, yol göstermesi sizi niçin bu kadar rahatsız ediyor.

CHP'nin geldiği nokta terör örgütleriyle bütünleşmek ve onlarla yürümek iken sizi MHP Lideri Devlet Bahçeli uyarmayacakta kim uyaracak?

PKK'lı teröristlerin cenaze törenine CHP katılmadı mı? Katıldı.

PKK'lı teröristleri savunmak için HDP ile birlikte CHP milletvekilleri yürümedi mi? Yürüdü.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte, Apo ve PKK paçavraları altında mitingi CHP yapmadı mı? Yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Adana mitinginde tutuklu PKK ve FETÖ üyelerinin isimlerini teker teker okutup, alkışlatmadı mı? Alkışlattı.

DHKP-C üyesi birinin cenaze törenine Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi katılmadı mı? Katıldı.

Yani terör örgütleriyle iç içe geçmiş CHP'nin provokasyonlara açık pazar olmuş halini görmekten aciz misiniz?

"Başkalarının yolunda yürüyenler, ayak izi bırakmazlar." sözü bu yüzden anlamlıdır ve bu yüzden CHP için pay çıkarmak gerekmektedir.

Darbe girişimi atlatmış ve terör örgütleriyle en yoğun mücadelenin verildiği Türkiye atmosferinde yeni bir "Gezi kalkışması" peşinde olanların iştahını hep diri tutan CHP elbette terbiye edilmelidir.

CHP milletvekillerinin saldırı soytarılıkları ne derecede olursa olsun, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Türkiye'yi düşünerek yaptığı "CHP'lilere sesleniyorum; aklınızı başınıza alın, muhtemel ve kestirilemeyen hadiseler patlak verirse, altından ne sizler ne de ülkemiz kalkar!" şeklindeki uyarıları doğrudur ve yerinde adım olmuştur.

CHP bir adım atıyorsa ve onun arkasından "PKK, DHKP-C ve FETÖ neyi planlıyor?" diye düşünmek herkesin hakkıdır.

MHP Lideri Devlet Bahçeli bunu düşünmüş ve uyarısını yapmıştır.

Ortadoğu Gazetesi