"Türk sorunu" nedir demeyin, benim uydurmam değil. Adı bazen Türk sorunu, bazen Anti-Türkizm, bazen de Türkofobia'dır ama Türkler "iklim-i Rum'a" avdet edenden beri böyle bir sorunu vardır Avrupalıların.

"Mamma, li Turchi" der İtalyanlar, "anne, Türkler!" veya "puzzo come un Turco," "Türk gibi kokuyorsun" demektir...

Almanlar da boş duracak değil ya, "Turkenhund" derler, Türkköpek; "Kummelturke veya daha da aşağılarsak KummelTorke" derler, yani kimyon Türk, yani olumsuz ne anlam verirsen hepsi gider, zira karşındaki eninde sonunda bir Türk'tür işte.

Fransız kısaca "turquerie" der, içinde biraz zalimlik, biraz kabalık, biraz cimrilik bulunur kavramın...

Bugün Avusturya'nın kırsalında oyun oynayan çocuklar hala "Es ist schon dunkel. Turken kommen. Turken kommen"derler. "Artık karanlık oldu, Türkler geliyor. Türkler geliyor". Allah mı konuşturuyor bu çocukları?

"Her milletin kültüründe böyle şeyler yok mudur? diye soranlarınız olabilir. Tayyip Erdoğan da "köpeklerimizin adını yıllarca arap koyduk" diye şikayetlenmişti haklı olarak. Burada "arap"ın bir milleti değil, rengi betimlediğini söylesek de işi hafifletmiş olmayız; yapmamak lazım. Bu yüzden bu "halk kültürü" kısmını geçiyorum. Dini temalara yöneliyorum.

Batı'daki birçok bilimsel çalışmaya göre[i] Türkler Hz. İbrahim'in Mısırlı kölesi Hacer'den olma oğlu İsmail'in çocuklarıdır. Eee bunda ne var peki? Kitab-ı Mukaddes'in Genesis 16:12'de ifade edildiği üzere "O, insanlar arasında vahşi bir eşek olacak; O'nun eli herkesin eline, herkesin eli de O'nun eline karşı olacak. Bütün kardeşlerinin Doğusunda yaşayacak". Üzgünüm AB-sever liberal-vb. dostlarım, bizim yani Türklüğün ve elbette İslamlığın olduğu yer Avrupa'nın doğusudur sadece. Luther'e soralım isterseniz: "Türkler şeytanın hizmetkârı ve aracı, yönetimlerinde Hıristiyan inancının yaşaması mümkün olmayan vahşi bir halktır." "Hem Mohamed hem Türk Sultanı hem de onların orduları şeytan tarafından ele geçirilmiştir". Yutkunduk!

"Ama Luther bir din adamı gözüyle bakıyor meseleye, aydınlanmacılar, hümanistler de var Batı'da" diyenleri duyar gibiyim. Hadi Hümanizmin babası Erasmus'a soralım:  "Türkler barbar, canavar vahşi hayvanlar, Kilise düşmanları ve her türlü suç ve şerefsizlik ile donanmış bir halktır". "Eğer insan doğası savaşsız kalmaya katlanamayacaksa o zaman niçin bu şeytani duyguyu Türklerin üzerine boşaltmayalım?" Ağır mı geldi, "pasifist", "savaş karşıtı, hümanist Erasmus? AB Dolaşım Programına adını veren Erasmus ağır mı geldi?

Uzatmayacağım. Al Thomas More'u vur Sandys'a; al Francis Bacon'u vur Voltaire. Hepsi aynı dili konuşur: Türkler ve Mohamet yok olsun! Şu bildiğimiz Voltaire neler der neler? 2. Katerina'ya "Türklerin üstesinden gel, kendi rızamla ölmeye hazırım" ve ölüm döşeğinde "keşke birkaç Türk'ü öldürmeye muktedir olabilseydim!" diye yazar. Türkler ölsün, yaşasın Avrupa!

"Hep tarih, hep tarih" diyeceksiniz, biliyorum. Şimdiki Papa 16. Benedict 12 Eylül 2006 yılında Almanya'da bir üniversitede yaptığı konuşmada durup dururken Bizans İmparatoru II. Manuel'in "İslamiyet kılıçla yapılmış fetihler ve kandan başka yeni ne getirdi ki?" mealindeki konuşmasında atıfta bulunmuştu, hatırlayın. O "Türk'e düşman ve her tarafa oynayan II. Manuel'i Papa'nın aklına ne getirmişti acep? İsterseniz biraz Sarkozy, biraz Merkel de dinleyebilirsiniz; Bach dinler gibi, iyi uykular...

Son söz! Şimdi yeni anayasamız olacak. Biz artık "Türk" değil, "Türkiyeli" olacağız. Sorun böylece kökünden çözülecek hamdolsun. Terör de ortadan kalkacak, ekonomik sorunlar, eğitimsizlik, yolsuzluklar, kadına şiddet, gelir dağılımındaki adaletsizlik de. Kimse Boşnakları Türk diye öldürmeyecek. Urumeli, Kerkük, Kırım, Azeri türküleri de söylemeyeceğiz. Demreli Noel, Truvalı Hector ile yetineceğiz. İstanbul'un fethinden dolayı da "özür dilememiz" gerekecek; Doğu Roma'yı yıktık ama AB üyeliği için Batı Roma'da imzaları çakıp Ankara'da havai fişeklerle karşılandık hamdolsun! Hem çağdaş insan ve çağdaş devlet "özür dilemekten" kaçınmaz zaten. "Özür dileriz eskiden Türk olduğumuz için", imza, yeni Türkiyeliler!


[i] Konuya ilişkin ayrıntılar Türkiz dergisinin ileriki sayılarında yayınlanacak olan "Mamma, li Turchi" veya "Missa contra Turcos"; Rotterdamlı Erasmus ve Ardıllar Örneğinde Batı Hümanizminin Türk Sorunu" konulu mizde yer almaktadır.