Kendinden geçmiş bir vatanda yaşıyoruz sanırım. Manevi değerlerin düşük maddi değerlerin fazlası ile yüksek olduğu bir vadi olmuş bu asil vatan.

Her ne kadar içimizden birkaç kişi çıkıp bu ülke değişmedi, değiştirilemez dese de sonuç itibari ile etrafımıza bakmak yeterli olacaktır. Zaman mı çok çabuk geçiyor yoksa ben ve benim gibiler mi geri kafalı kaldık bilemem ama bildiğim tek gerçek şudur ki atalarımızın bize teslim ettiği vatanla geleneklerini de bıraktığıdır. Bu değerleri korumak geri kafalılıksa eğer ömrümün bitimine kadar böyle kalmayı bir amaç olarak savunmaya devam edeceğim. İçten içe bir restorasyon bir modifiye misali değişimin olduğunu görmeyen bilmeyen yok gibi artık. Değişim her zaman şarttır ama bizim gibi TÜRK ulusuna bize yakışan değişim olması gerekir. Hem hayatımız hem devletimiz hem de geleneklerimiz Avrupa veya Avrupalıya uymak zorunda mıdır? Avrupalı olmaya karşı modern olmaya karşı değilim ve bir garezim de yok ama eğer onlar gibi olacaksak ve onlar gibi yaşayacaksak TÜRK'lüğün ne anlamı kalır sizce? Geçenlerde başkentimin göbeğinde bir markette zamanında kınanan bir ürüne domuz etine rastladım. Daha dün ülkeye girdiğinde isyan oluşturan bir ürün bugünlerde normal karşılanır olmuş bu durum ve korkuyorum ki yarın her evin sofralarına da girebilir. Zaten kaçak yollardan habersiz giriyordur da bu haram ürün. Bana kalırsa bu değişim değil sadece onlar gibi olmak istendiği için bir kaç kişinin böylesine saçma değişiklikleri savunduğu ve modern bir Avrupalı olmak bizim de hakkımız dediği ve yine yanılmıyorsam bu kişilerin toplumda sözü geçtiği için bu saçma değişimi modernizelik diye savunuyoruz ve savunuyorlar. Eğer ki o kişiler değişim rüzgârlarını birkaç süslü kelime TÜRK halkına yutturabileceğini sanıyorsa eğer kendilerini kandırmış olurlar. Balıkların, kuşların bile hayatları tehlikeye girdiği zamanda onlar TÜRK olduklarını bilip TÜRK'lük için TÜRKİYE için üzerlerine düşenleri bu vatanı terk etmemek ile yapıyorlar ise bizler de insan olarak üstüme düşeni yapalım sonuna kadar. TÜRK ve MÜSLÜMAN olduğumuzu bildiğimiz ve koruduğumuz ilkelerin yıldırıcı yaptırımlarını uygulayalım.

BU VATAN GELENEKLERİ İLE GÜZELDİR.

TÜRKİYE GELENEKÇİDİR DEĞİŞTİRİLEMEZ

 

SERKAN PEHLİVAN
[email protected]

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı  [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.