Bir AKP'li Bakan Ülkücülerin, Anı'da; vicdani esaret altında kalmış, tarihi bir camide Cuma Namazı kılmalarını, AKP'li Bakanın kendinden menkul bir yorumla gazetecilerle paylaşması ancak Kur'an ı bilmemek ya da keyfine göre yorumlamaktan başka ne olabilir?!

AKP'li Bakan; kendisine yakışan yanlış mantıkla, Anı'da ilk Cuma Namazını kılan Sultan Alparslan'ı da yargılayabilir, onun namazını da gösteriş olarak değerlendirebilir, hatta ona göre Genel Başkanından gayrı herkes ibadeti gösteriş olsun diye yapmış olabilir... Elbette ki biz Türkler; Amerikalıların, ibadet edenlerin ruhunu okuyup okumadıklarını bilemeyiz, dualarımızı Allah için eder, Allah'tan bekleriz... Asla araya Amerika'daki ibadethanelerde (kiliselerde) olduğu gibi kimseleri aracı koymaz, kimsenin niyetini sorgulamayız. Biz Türkler böyleyiz!

Biz Türkler; ramazan ayında sofrasına misafir olduğumuz evlere daha önceden kameraları yığmaz, sadakanın gizlilik kuralını benimseriz... Bir elin verdiğini öteki elimiz asla bilmez... Türkler ibadette gizlilik esasına uymayı severler, bu tüm tarih boyunca böyle olmuştur...

Kur'an da ki ayetleri keyfi yorumlayarak müminleri suçlamak, asla samimi bir mümin ve ahlaklı bir Türk insanına yakışmaz... Bu yüzden bu tip davranışlar, Türk Milletinin karakterinde barınmamıştır. Bizler, gördüğümüz üzerine kanaat getirir ve/veya kimsenin içini okumaya çalışmayız... Bu yüzden AKP'li Bakanın Genel Başkanı tarafından cami kapılarında oy avcılığını konu eder ancak onun namazını sorgulamayız! Onun namaz kılarken hangi fitne ve fesadı düşündüğünü biz bilemeyiz; biz, kıldığı namazı kıldığına havale ederiz... İbadet Allah içindir...

AKP'li Bakan; insanların ibadetlerini tasnif etmeye, hangisinin kabul olup olmadığına karar vermeye kalkışırsa, bu büyük cehaletten vazgeçmesini tavsiye ederiz... Firavun bile bu kadar ileri gitmemiştir!

AKP'li Bakan; Amerikan ilahiyatçılarının mantık ve sistemine göre analiz yapmak yerine, Türkiye'de yaşadığını hatırlamalı ve bu  gibi konuları aklı yetenlere sormalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda yeterli bir otoritedir!

AKP'li Bakan bilmiyorsa öğrensin; Âlemlerin Rabbi, Kâinatın Efendisi olan Allah Resulüne bile insanların ibadetlerini küçümseme yetkisi vermemiştir. Sen bu yetkiyi kendinde bulacak sıfatı nerden aldın?!

AKP'li Bakan; sen Kur'an ı sadece dini istismar eden siyasi İslamcılara geldi zannederek okuyorsan, çok yanlış! Bana inan; Kur'an bütün insanlığa inmiştir... Ancak onu doğru anlayanlar onun yolunda gidebilir. Kur'an a kendi keyfine göre mana verenler; Kur'an ı anlamamış insanlardır!

AKP'li Bakan; Amerikalıların kutsal kitabı sahibine indiği gibi değildir. İncil; tarihte senin gibi insanların iştah ve ihtiyaçları yüzünden orijinalliğini kaybetmiştir... Kur'an kıyamete kadar bozulmayacaktır; ne kadar uğraşırsanız uğraşın!...

İrfan TOPÇU

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.