AKP 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kanunun yasalaşmasına öncülük etti. Anayasa'ya aykırılık teşkil etmesine aldırmadı. Sonra Anayasa değiştirildi.

5018 sayılı Kanunun gereklerini yerine getirmekten vazgeçti. 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi öncesi OVP'ı Mayıs ayı sonunda açıklaması gerekirken ancak Ekim ayının 10'nunda açıkladı. Yani açıklanması gereken tarihten tam 130 gün geçti. Haziran ayında yayınlanması gereken bütçe genelgesi, OVMP, yatırım genelgesi de 10 Ekim tarihinde yayınlandı. Hükümet Bütçeyi TBMM'ne Anayasal süreçten 2 gün önce verdiğini söyledi. Doğrudur. Yasal süreçten iki gün önce 15 Ekim tarihinde TBMM'ne teslim etti. Ancak, 4-4.5 ayda hazırlanması gereken Bütçeyi 5 gün içinde hazırlamış oldular. Bu Bütçeyi de büyüme bütçesi olarak ilan ettiler. Şimdi, 5 günde hazırlanan bütçenin ne kadar gerçekçi olduğunu tartışmanın bile bir anlamı olduğunu sanmıyorum.

Bütçe mükemmel bir belge olarak nitelendi. Her şeyi kapsadığı ilan edildi. Fakat bütçenin görüşülmesi esnasında, Bütçe'de hiç dikkate alınmadığı Hükümetin bakanlarınca da ifade edilen, yeni bir paket ortaya çıktı. Bir anlamda af niteliği taşıyan vatandaşa ödeme kolaylığı da ihtiva edilen bir paket. Bayram öncesi ilan edildi. Şimdi Plan ve Bütçe Komisyonunda oluşturulan alt komisyonda görüşülmeye başlandı. Önce 10 maddeyi geçmeyecek bir Tasarı idi. Şimdi 100'den fazla maddeyi kapsayan bir Tasarı.TBMM koridorları, milletvekili odaları, milletvekillerinin e-mail adresleri ve telefonları tasarıya ekletilmek istenen yeni mevzularla meşgul. Kimin devlete veya herhangi birine bir borcu veya alacağı varsa bu Tasarı ile çözülmek isteniyor. Böyle bir algının oluşması bile AKP Hükümeti'nin ülkeyi ne hale getirildiğini göstermesi açısından önemli. Devletin memurlerı bile birbirine düşmüş durumdalar.

Prensip olarak vatandaşlara getirilen her kolaylığı destekliyoruz. Ancak, yaptığınız işi neden yaptığınızı ve sonuçlarının neler olacağını, rakamsal bazda neler kaybedip neler kazanacağınızı hem kendiniz hem de muhataplarınız açısından ortaya koymanız lazım. Bunun bir makro değerlendirmesi ortada hiç gözükmediği gibi, Hükümet olanı ya bilmiyor ya da kendinden emin olmadığı için açıklamak istemiyor. Yine komisyonun önünde veya TBMM Genel Kurulu kulislerinde önergelere havada imza ikmalleri için grupları görüyoruz.

Daha öncede ifade ettiğimiz gibi prensip olarak vatandaşa yapılan her kolaylığa yardımcı oluruz. Ancak, bu AKP hükümeti uygulamalarının vatandaşı getirdiği noktada problemlerin ne kadarının çözüleceği konusunda hala ciddi endişelerimiz var. Tasarının getiriliş amacı ekonomik aktörlerin problemlerinin büyük oluşu karşısında seçim öncesi onlara bir kolaylık sağlama amacı taşımaktadır. Buna rağmen yardımcı olunmalıdır. Fakat devlete karşı yükümlülüklerini düzgün yerine getiren mükelleflere yasalaşması beklenen tasarıdan elde edilmesi düşünülen kaynak yatırım için tahsis edilmeli veya onlara da ödeme kolaylığı sağlanmalıdır. Hükümet bu nu yapmayacaktır. Bakanların beyanları bizi teyid eder niteliktedir. Hükümetin ifadesi ile bütçe çok iyi olduğuna göre niye görevini yerine getiren vatandaşa kolaylık sağlanmamaktadır. Çünkü Hükümet kendine güvenememektedir. Buradan elde ettiği kaynağı seçimlerde kullanma niyetindedir.

Yazının başlığına AKP YİNE TUTARSIZ dedik. Çünkü bu yazıda bile AKP'nin tutarsızlıklarından bir kaçını hemen söyledik. Ancak, daha bütçe görüşülmeye devam ederken gündeme taşınan Tasarının ne getirip getirmediğini bilmemenin de tutarsızlık olduğunu belirtmek istedik.