SİYASET

Turgut Altınok: ABB’de soygun, talan ve mafya dönemi bitecek

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, katıldığı bir televizyon kanalında önemli açıklamalarda bulundu. Altınok, 31 Mart ile beraber ABB’de soygun, talan ve mafya döneminin biteceğini söyledi. Ayrıca Altınok, ABB’nin paralarının PKK’lı sosyal medya trollerine verilerek kendisi aleyhinde haberler yaptırılması talimatı verildiğini de söyledi.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Altınok, katıldığı bir TV kanalında özel açıklamalarda bulundu. Mansur Yavaş'ın Ankara'da 25 milyon değerinde daire aldığını söyleyen Altınok, "Bu parayı nereden buldu?" diye sordu. Başkentte yaşanan ulaşım sorununa da değinen Altınok, "Ankara 5 yıl daha Yavaş'ı taşıyamaz." ifadesini kullandı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı seçiminde de seçimi aldıklarını ve kazandıklarını söylediklerini hatırlatan Altınok, “Ankara'da aldıklarını oy oranı belli. Ankara'nın tekrardan beş yılı daha böyle gitmez. Trafik ve altyapı sorunu başını almış ve gitmiş durumda. Mansur Yavaş'ın yaptığı 5 cm metro yok. Ankara hizmet istiyor, Ankara bir 5 yıl daha Yavaş'la gitmeyeceğini çok iyi biliyor.” diye konuştu.

“YAYINLAMADIĞI 24 BİN İHALE VAR”

Altınok, her defasında şeffaf belediyecilik algısı yapan Yavaş’ın yayınlamadığı ihale sayıları ve ABB’de yapılan soyguna ilişkin şöyle dedi:

“Büyükşehir Belediyesinde ihalelerin yüzde 80’in doğrudan teminle yapıldı. Öyle biz şeffaf belediyeyiz, yayınladığınız 4 bin yayınlamadığınız 24 bin ihale var. Dolayısıyla Altınok’la beraber şeffaf bir dönem başlayacak. Ankara’da talan dönemi bitecek, soygun dönemi bitecek ve mafya dönemi bitecek. Ankara Büyükşehir Belediyesini yıllardır paylaşmış olanların paylaşımları bitecek. Bu mafya düzenine son verecek olan Altınok’tur. Ankara’yı dünya başkenti arasına sokacağız.”

"BAŞKAN OLUNCA MAL VARLIĞIM AZALDI"

Başkanlık makamıyla beraber mal varlığının da azaldığını ifade eden Altınok, “Aldığımız bütün gayrimenkullere bakarsanız belediye başkanı olmadan aldığımızı tarihlerden anlarsınız. Aksine belediye başkanı olduktan sonra mal varlığım azalmış durumda. Sonra Antalya'da 600 dairesi var dediler sonra 800 daire oldu. Böyle bir durum yok bunu çıktığım kanallarda da söyledim. Sayın Yavaş'ta "Antalya'da 600 dairesi varmış bunu beyan etmedi, o zaman istifa etmesi lazım" dedi. Ben de 600 dairem varsa ve bunların tapularını Turgut Altınok adına çıkarmazsa namertsin dedim.” sözlerini kullandı.

ABB’NİN PARALARI PKK’LI TROLLERE

Altınok, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin’in verdiği talimatlarla PKK’lı sosyal medya trolleri ve haber sitelerinin kendisi aleyhinde haber yapılması için kullanıldığını da ifade ederek şöyle konuştu:

“Vatandaşın bile şirketini emanet etmeyeceği Yavaş’a Ankara Büyükşehir Belediyesi dolayısıyla başkent emanet edilmez. Ankara böyle bir belediye başkanını hak etmiyor.  5 yıl daha Ankara Yavaş’ı çekemez.  Mal varlığı ile ilgili dedim ki gel yayın yapalım yalan söyledin, iftira attın, çamur attın bir cevap gelmedi. Tabi sosyal medyayı da besliyorlar. Basından gördük, Yavaş’ın Basın Danışmanı Volkan, PKK’lı sitelere para veriyor ve onlar da bedava yapmıyorlar tabi, haberleri trollere ve PKK’lı kanallara yaptırarak Turgut Altınok’un aleyhinde haber yapın talimatları veriyorlar.  ABB’nin paralarını akıtıyorlar. Neden şahsi hırsları yüzünden ve şahsi ikballeri için”

"5 YILDA MANSUR YAVAŞ'IN MAL VARLIĞI ARTTI"

Sayın Yavaş'ın göreve geldikten sonra mal varlığı arttı benim değil. Kızına 2 yıl önce Londra'dan bir daire almış. 4 milyon lira para gönderdim diyor. Belediye Başkanı seçileli 3 yıl olmuş ve aldığı maaşları hiç harcamasa yine 4 milyon lira yapmaz. Ben 20 yıl belediye başkanlığı yaptım ve 1 metrekare yer almadım. Zaten alınmaz. Çünkü düğünlere gidiyorsunuz, vatandaşın talebi oluyor bu gittiğiniz düğünlerde de takıları belediyeden takamazsınız gerçi Sayın Yavaş 69 bin liraya set almış bunlar kamuoyuna yansıdı. Birde şu an Ankara'da oturduğu ev var. Bu oturduğu evin değeri bugün 25 milyon lira ve bunu da belediye başkanı olduktan sonra almış. Mansur Yavaş bu parayı nereden buldu."