EĞİTİM GENÇLİK

Osmaniye Vakfı’nda "Türk Tarihinde Milli İrade ve Milli Devlet" konferansı gerçekleşti

Osmaniye Vakfı'nda Prof. Dr. Erkan Göksu’nun konuşmacı "Türk Tarihinde Milli İrade ve Milli Devlet" konulu konferans ı gerçekleştirildi. Programda geçmişten günümüze Türk devlet geleneği, töre, devlet-halk ilişkisi konuşuldu.

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli’nin kurucusu olduğu Osmaniye Vakfı anlamlı ve faydalı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

3 Mayıs 2024 Cuma günü Osmaniye Vakfı’nda gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Erkan Göksu’nun konuşmacı olduğu konferans programında "Türk Tarihinde Milli İrade ve Milli Devlet" başlığı altında geçmişten günümüze Türk devlet geleneği, töre, devlet-halk ilişkisi konuşuldu.

Osmaniye Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yavuz program sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “03 Mayıs 2024 Cuma akşamı Osmaniye Vakfı'nda Prof. Dr. Erkan Göksu (@erkan_goksu ) hocamız "Türk Tarihinde Milli İrade ve Milli Devlet" konusunu anlattı.

Türk tarihinin başlangıcından günümüze kadar büyük bir sürecin harmanladığı keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Günün anlam önemine binaen 3 Mayıs 1944' te yaşananlara ve Hüseyin Nihal Atsız'a değinmeden de olmazdı. Prof. Dr. Erkan Göksu hocamıza bizlere zaman ayırdığı ve bu güzel bilgilendirme için çok teşekkür ediyoruz.

Ayrıca program boyunca anlatılan konularla alakalı eserleri ile bizlere eşlik eden kıymetli sanatçımız Kaya Kuzucu'ya da (@kuzucukaya ) teşekkürlerimizi sunuyoruz”

Prof. Dr. Erkan Göksu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

“Dün, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin himayelerinde kurulmuş olan Osmaniye Vakfı'ndaydık. "Türk Tarihinde Milli İrade ve Milli Devlet" başlığı altında geçmişten günümüze Türk devlet geleneği, töre, devlet-halk ilişkisi hakkında konuştuk. Kelimelerin yetmediği yerlerde ulu ozanımız Kaya Kuzucu'nun sazıyla sözüyle duygulandık, coştuk. Tabii ki tarih 3 Mayıs olunca, günün anlam ve önemine değinmeden olmazdı. Sözü tarihin derinliklerinden yakın döneme getirip 3 Mayıs 1944 ve sonrasında yaşananları hatırladık, Hüseyin Nihal Atsız'ı andık. Programı baştan sonra dikkatle takip eden gençlerin ilgi ve merakı görülmeye değerdi. Işıldayan gözlerle yönelttikleri sorular, ne kadar iyi yetiştiklerinin bir göstergesiydi. Hasılı her bakımdan güzel ve keyifli bir program oldu. Geleceğe dair ümitlerimiz ve  gençlerimize güvenimiz tazelendi.

Nazik davetleri ve misafirperverlikleri için Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Akın Yavuz'un şahsında Osmaniye Vakfı'nın değerli yöneticilerine, programa ilgi gösteren değerli konuklara ve gençlerimize teşekkür ediyorum”