SİYASET

MHP’li Özdemir’den dünyaya Gazze çağrısı: Ateşkes kararı acilen uygulanmalı

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, BMGK'da kabul edilen Gazze ateşkes kararını değerlendirdi. Türkiye'nin uzun süredir süren zulme son verme çabalarının umut verici olduğunu belirten Özdemir, uluslararası toplumun ateşkes kararına saygı göstermesi ve ateşkesi acilen hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi İsmail Özdemir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen "Gazze'de ateşkes" kararını değerlendirdi.

'ATEŞKES KARARI UMUT VERİCİ'

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye'nin uzun süredir bölgedeki zulme son verilmesi için çaba sarf ettiğini ve ateşkes kararının umut verici olduğunu belirtti.

ULUSLARARASI TOPLUMA 'ATEŞKESİ UYGULAYIN' ÇAĞRISI

Ateşkesin hayata geçirilmesi için uluslararası toplumun gereken sorumluluğu alması gerektiğini vurgulayan Özdemir, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği eylemlerin sonlandırılması beklentisini dile getirdi.

MHP'li Özdemir, X'te yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde Ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edilmiştir. 

Başta Türkiye olmak üzere, uzun süreden bu yana bölgede süregelen zulmün sona erdirilmesi için çaba sarf eden kesimlerin gayretleri yaşam savaşı veren masumlar için umut olmuştur. Bu ateşkes kararıyla alakalı uluslararası toplumun da gereken saygıyı ve hassasiyeti göstererek, ateşkesin hayat geçmesi için üzerine düşen sorumluluğu acilen yerine getirmesi gerekir. 

Sayın Genel Başkanımız, daha önce Gazze Şeridi’ndeki durum ve İsrail tarafından gerçekleştirilen zulümler için “Gerekirse Türkiye her ihtimali masaya koyup restini çekmeli, bunun da siyasi eylemini planlayıp fedakarlık ve kahramanlık içinde icra etmelidir” çağrısında bulunmuşlardı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemiz ve Gazzeli masumlar için küresel seviyede yürüttüğü mücadelede elde edilen başarı; Uluslararası Adalet Divanı'nın Gazze'de soykırım suçları işlendiği gerekçesiyle açılan davanın değerlendirilmesinin kabul edilmesinin ardından, şimdi de BMGK'da ateşkesin tesis edilmesi kararı beraber düşünüldüğünde, müspet gelişmelerin artık sahada da mutlaka uygulanabilir hale gelmesinin zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda İsrail'in meşru müdafaa ile değerlendirilemeyecek ve sadece terör devleti tanımlamasıyla ifade edilebilecek eylemlerinin bir an evvel sonlandırılması beklentimizdir."

Loading...