İzmir'de, diyaliz tedavisi gören ve sağlık durumu ağırlaşan eşine böbreğini veren Ramazan Taş, evliliklerinin 15. yılında yeniden yaşama bağladığı hayat arkadaşına ikinci kez "evet" demiş oldu.

Diyarbakır'da yaşayan Sevim Taş'a 3 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Bir süre memleketinde tedavi gören kadın, daha sonra eşi Ramazan Taş tarafından İzmir'deki farklı sağlık merkezlerine götürüldü.

Tedavi sürecinden yakınlarının yanına misafir olan Sevim Taş, bu süreçte diyalize girdi. Ramazan Taş, diyaliz tedavisi gören eşinin sağlık durumunun kötüye gitmesiyle işinden ayrılmak zorunda kaldı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmeye başlayan genç kadın, kadavradan böbrek nakil sırasına alındı.

Sağlık durumu ağırlaşan Taş'a böbrek nakli için birinci derece yakınlarından tetkik istendi. Anne, babası ve 10 kardeşinden alınan doku örneklerinin uyuşmadığını öğrenen Sevim Taş, üzüntü yaşadı.

Bu sırada Ramazan Taş, doktorlara, eşine böbreğini vermek istediğini söyledi. Doktorlar, küçük bir ihtimal de olsa Ramazan Taş'ın doku örneklerini almaya karar verdi. Sonuç olumlu çıkınca da hemen ameliyata karar verildi.

Eşinden alınan böbreği nakledilen Sevim Taş, 7 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.