Kent genelindeki kar yağışı nedeniyle evlerin çatıları ve araçların üstü beyaza büründü. Yol kenarlarında beyaz örtü oluşurken, kar sürpriziyle karşılaşan bazı vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nda etkili olan kar, öğle saatlerinde Avrupa Yakası'ndaki ilçelerde de etkili olmaya başladı. Mart ayında lapa lapa kar yağdığını gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Çamlıca ve Kısıklı semtlerinde kar, güzel görüntüler oluşturdu.

- Trafikte aksamalar yaşandı

Kar yağışı trafiği de olumsuz etkiledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 12.45 itibarıyla kentte trafik yoğunluğu yüzde 51 olarak ölçüldü.

Arnavutköy-Hadımköy yolu, bir tırın kar yağışı nedeniyle kayması sonucu meydana gelen tek taraflı kaza nedeniyle ulaşıma kapandı. Kazanın ardından çok sayıda araç bölgede mahsur kalırken, vatandaşlar araçlarından inerek beklemeye başladı. İBB yetkilileri, kar küreme araçlarının, tır kazası nedeniyle bölgeye giremediklerini, aracın çekilmesinin ardından kar temizleme çalışmalarına başlanacağını bildirdi. Arnavutköy'de kar temizleme çalışmalarının 42 kar küreme aracı ve 350 personelle sürdüğünü belirten yetkililer, çalışmaların yağışın en yoğun olduğu Fenertepe bölgesinde yoğunlaştırıldığını kaydetti.

Anadolu Yakası'nda da Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe ve Kadıköy'de D-100 Karayolu'ndaki bazı noktalarda trafiğin yoğunlaştığı görüldü.

Kar yağışının etkili olduğu Beylikdüzü, Esenyurt, Arnavutköy ilçelerinde trafikte önemli bir aksama gözlenmedi. D-100 Karayolu Avcılar istikametinde trafik ilerlerken yan yolda yoğunluk arttı. Büyükçekmece yönünde ise hem D-100 Karayolu hem de yan yolda ulaşımda sıkıntı yaşanmadı.

Altunizade-15 Temmuz Şehitler Köprüsü bağlantı yolu ile Üsküdar- Beykoz istikametinde trafikte yoğunluk oluştu.

- Toplu ulaşımda yoğunluk 

Kentte toplu ulaşımı kullanan vatandaşlar ise otobüs ve metrobüs duraklarında yoğunluk oluşturdu. Bazı otobüs seferlerinde de aksama yaşandığı gözlendi. 

Okmeydanı-Halıcıoğlu-Ayvansaray metrobüs durakları arasında çift taraflı metrobüs trafiği oluşurken, kar küreme araçlarının metrobüs yolundan gittiği görüldü.  

Vatandaşların havanın soğuk olması nedeniyle karşıya geçmek için deniz ulaşımı yerine Marmaray'ı tercih ettiği gözlendi. Marmaray görevlileri oluşan yoğunluk yüzünden vatandaşları sık sık maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Öte yandan, bazı kesimlerde kısa süreli dolu yağışı da etkili oldu.