TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, yarın Rusya ile Antayla'da oynanacak dostluk karşılaşması öncesi hazırlanan maç kitabı için açıklamalarda bulundu.

"Önemli prova" başlığı ile bir yazı kaleme alan Fatih Terim, yeni dönemle ilgili düşüncelerini dile getirdi.

A Milli Futbol Takımı'nın Rusya karşısında önemli bir maça çıkacağını kaleme alan Fatih Teram, "Zorlu Dünya Kupası yolculuğu öncesinde dünya futbolunda her zaman saygın biryeri olan dostumuz Rusya ile yapacağımız karşılaşma, takımımızın Hırvatistan ile oynayacağı maç öncesi eksiklerimizi görme açısından büyük önem taşıyor. 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı başaran milli takımımızın sıradaki hedefi 2002 yılından bu yana uzak kaldığımız Dünya Kupası finallerinde yer almak. Grubumuzda son derece güçlü rakiplerimiz var ama biz de iyi bir takımız. Ben oyuncularıma, teknik heyetime ve seyircimize güveniyorum. Bu zorlu yolculukta zaman zaman işler yolunda gitmeyebilir. Ancak sonunda tüm engelleri aşarak Dünya Kupası vizesini alacağımıza inanıyorum. 2018 Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak Rusya ile oynayacağımız dostluk maçında, ortaya koyacağımız performansla eleme karşılaşmalarına giderken sevenlerimize moral vereceğimizi düşünüyorum" dedi.

Rusya maçı için taraftarlara bir çağrıda bulunan Terim, şu ifadeleri kullandı: "Son olarak, İsveç ve Karadağ maçlarımızda milli takımımıza yürekten destek veren Antalya seyircisinin, Rusya mücadelesinde de yanımızda olacaklarına inancım tam. Bizim amacımız onların sevgisine ve bize olan inancına takımımızın sergileyeceği iyi futbolla yanıt vermek olacak. Karşılaşmanın centilmence ve futbol adına güzelliklerle dolu geçmesini temenni ediyor, taraftarımıza şimdiden teşekkür ediyorum, rakibimiz Rusya'ya da başarılar diliyorum."

DHA