Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Sakaryaspor'un teknik direktörü Tuncay Şanlı, "Çok kısa süredir buradayız ama bu süre içerisinde çok güzel bir birliktelik yakaladık." dedi.

Şanlı ile kulüp başkanı İsmail Gürses, yardımcı antrenörler Mehmet Aurelio, Mohamed Ali Kurtuluş, sportif direktör Özcan Kızıltan ve takım kaptanı Murat Hacıoğlu, kulübün Rüstemler Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

"TEK AMACIMIZ DAHA İYİSİNİ YAPMAK"

Arzulanan futbolu sahaya yansıtarak, şehri Süper Lig'e taşımak istedikleri için bu yola çıktıklarını belirten Tuncay Şanlı, "Profesyonel futbol hayatıma burada başladım. Teknik direktörlük hayatıma da burada yola çıktım. Tek amacımız takımımızı en iyi yere nasıl götürebiliriz, nerelerde olabiliriz onun derdindeyiz. Çok kısa süredir buradayız ama bu süre içerisinde çok güzel bir birliktelik yakaladık. Sakaryaspor'a nasıl katkı sağlarız onun derdinde olmalıyız." diye konuştu.

"KOLAY DEĞİL, KARIŞIK DUYGULAR İÇERİSİNDEYİM"

Üst lige çıkıp yollarına devam etmek istediklerini dile getiren Şanlı, Sakaryaspor'un geçmişinin ve mazisinin büyük olduğuna, onun ağırlığını bilerek göreve geldiklerine dikkati çekerek, "Bazı duygular anlatılmaz yaşanır. Bunu son maçta gördük. Kendimi bir futbolcu gibi hissettim. O ekibin bir parçası olarak o duyguyu herhalde sözlerle değil yaşayarak görmek gerekiyor. Kendimi izlerken şaşırdım açıkçası çünkü o sahaya yıllar sonra teknik adam olarak çıkıyorsunuz. O takımın bir parçası olarak çıkıyorsunuz, kolay değil. Karışık duygular içerisindeyim. O duyguları yaşarken de sahada neler yapmak istediğimizi en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"YÜREĞİYLE SAHAYA ÇIKABİLECEK OYUNCULAR İSTİYORDUK"

"İki maça baktığımızda taktiksel, beceri veya performans anlamında değil de yüreğiyle sahaya çıkabilecek oyuncular istiyorduk. Bunu gördüğümüz için de mutlu oluyoruz." diyen Şanlı, şöyle devam etti:

"Futbolda istediğiniz kadar iyi kadroya ve yetenekli oyunculara sahip olun, öz güveni kaybederseniz sahada isteklerinizi yapamazsınız. Bizim de gelir gelmez gördüğümüz oydu. Şu anda onlara en fazla verebildiğimiz o öz güvenlerini tekrar yerine getirmek, o isteği, arzuyu tekrar kazandırmak. Neler yapabileceklerini onlara aktardık. Onlar da istekliydiler ve bunu da sahaya yansıttılar. Sadece 2 maç kazandık çok da fazla abartılı bir durum yok."

Şanlı, cumartesi günü deplasmanda karşılaşacakları Orduspor'un genç ve hırslı bir takım olduğunu, bu maçtan galibiyetle ayrılmak istediklerini kaydetti.

GÜRSES: HER MAÇIMIZ FİNAL

Kulüp başkanı İsmail Gürses de Sakaryaspor'un Türk futboluna çok önemli isimler kazandırdığını söyledi.

Şanlı'yı da Türk futboluna Sakaryaspor'un kazandırdığını anlatan Gürses, " Sakaryaspor şimdi teknik adam olarak da ikinci kez Tuncay Şanlı'yı Türk futboluna kazandıracaktır. Yapmak istediklerimizi çok iyi biliyor. Bizdeki heyecanı kendisi de görüyor ve o bizden de heyecanlı. Oluşturduğu teknik heyet de öyle. İlk hedefimiz nisan ayının başında 2. Lig'e yükselmek. 54. yılımızda da Süper Lig'de yer almak." şeklinde görüş belirtti.

Gürses, 7 yıl için delegelerden görev istediklerini vurgulayarak, "Bu 7 yıllık sürenin sonunda Sakaryaspor'u Avrupa'ya götürüp, yeni stadımızda Real Madrid'i, Barcelona'yı Sakaryaspor taraftarlarına izletmek istiyoruz. Bunu gerçekleştirten sonra bizim görevimiz sona erecektir. Her maçımız bundan sonra şampiyonluk maçıdır, final maçıdır. Kaybedecek zamanımız yok. Kaybedecek puanımız yok." değerlendirmesinde bulundu.