Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Kosova ile yapacağı maçla ilgili, "Ümit ediyorum kazanıp, moralli bir şekilde yolumuza devam ederiz." dedi.

Fatih Terim ile futbolculardan Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder ve Kaan Ayhan, A Milli Takım'ın kamp yaptığı Regnum Carya Golf&Spa Resort'te düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Türkiye Futbol Direktörü Terim, basın toplantısının başında Kosova maçı dışında soru almayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Çok önemli bir maçımız var. Kosova karşılaşmasının dışında hiçbir soruya cevap vermeyeceğim. Maçtan sonra ne isterseniz sorabilirsiniz. Özellikle son maçlara az süre kala, gerek bizlerin gerekse de oyuncuların bir hayli etkilenmesine sebep olan birçok şey yaşadık. Kamuoyuna göre rahat geçecek bir maç gibi gözükse de kolay olmayacak bir karşılaşma oynayacağız. Karşımızda saygı duyulacak bir rakip var. Bizim de en ufak bir sıkıntıya tahammülümüz yok. Gerek ben ve teknik ekip, gerekse futbolcularımız açıkçası bundan önce düştüğümüz tuzağa veya yapılana, en azından burada müsaade etmek istemiyoruz."

Terim, hiçbir maçın kolay geçmediğini vurgulayarak, "Çok kolay bir maç olmayacak. Kendini ispat etme kaygısı içinde olan ve her geçen gün daha iyiye gittiğini gördüğüm bir Kosova var. Kamptaki gidişten son derece memnunum. Herkes çok iyi çalışıyor, iyi konsantre olmuş gibi görüyorum. Seyirciyle birleşince inşallah ortaya güzel bir sonuç çıkacak. 2016 Avrupa Şampiyonası'na giderken 3 maçta 1 puan almıştık. Şimdi 2 puanımız var. Tabii buna üzülmeliyiz ama hep güçlü takımlarla oynadık. İnşallah tarih tekerrür eder." diye konuştu.

"Kaptan Arda Turan"
Fatih Terim, Kosova maçında Arda Turan'ın kaptan olarak sahaya çıkacağını açıkladı.

Terim, "Kosova maçına Arda mı, Mehmet Topal mı kaptan çıkacak?" sorusuna, "Bizde kaptanlık sıkıntısı olmadı. Kendi aralarında da sıkıntı yok. Daha evvel fazla milli olmuş isim olarak da Arda gözüküyor. Mehmet, Arda işte sırayla. Onun için bu konuda bir sıkıntı yok." yanıtını verdi.

"Ümit ediyorum Tolgay bizde oynama şansını bulur"
Türkiye Futbol Direktörü Terim, Beşiktaşlı Tolgay Arslan'a ay-yıldızlı formayı giydirmek için uğraştıklarını kaydetti.

Terim, "Bazı oyuncuları kazanmak için çok uğraşıyoruz. Bunların başında da Tolgay var." diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Umarım Tolgay'ın, FIFA ile ilgili konusunu çözeriz. Çünkü Almanya'da hiç A milli olmadı. Çok da beğendiğim bir oyuncu. Daha önce Alman Milli Takımı'nı tercih ettiğini açıkladığı için uluslararası seviyede bizde oynama şansı yoktu. Tolgay ve yakınları ile görüştük. Ümit ediyorum Tolgay bizde oynama şansını bulur. Bu konuda ümidim ve isteğim var. Almanya'da oynayan Kerem ile ilgili isteğimizi daha önce duyurmuştum. Kerem'in bir an evvel tercihini yapmasını bekliyoruz. Bu süreç mart ayına kadar tam manasıyla ortaya çıkacaktır. Bir de tabii Sinan Gümüş var. Bunların hepsi daha önce arkadaşlarımız tarafından temasa geçilmiş isimler. Kadromuzda görmek istediğimiz bir iki oyuncu daha var ama onları şimdi söylemeyeyim. Bu 3 oyuncunun da hukuki işlemlerini bekliyoruz. Ondan sonra bu oyuncuları umarım kendi ülkesinin milli takımının forması içinde görebiliriz."

"Üstlerde çok enteresan bir sıralama olacak"
Grupta en önemli iki deplasmanı atlattıklarını hatırlatan Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası'na gitme şanslarıyla ilgili olarak şu yorumda bulundu:

"Tek önemli kaybımızı sahamızda Ukrayna karşısında kaybettiğimiz 2 puan olarak görüyorum. Önümüzdeki 3 maçta bizden 9 puan beklenmesi çok normal. Şu an grupta kimsenin 9 puanı yok. 'Önümüzde 2 Kosova, 1 Finlandiya maçımız var' düşüncesi ile hareket ettiğimizde inşallah bizim için bir sürprize denk gelmeyiz. Olağanüstü bir hal olmazsa üstlerde çok enteresan bir sıralama olacaktır. Bu sıralama içerisinde biz, Hırvatistan, İzlanda ve Finlandiya ile içeride oynuyoruz. Yani bir tek Ukrayna'ya gidiyoruz. Buraları geçince herkes bu hesapları ona göre yapmalı. Biz gerekince hem Hollanda'yı hem İzlanda'yı hem de Çek Cumhuriyeti'ni yendik. 60'ıncılıktan 13'üncülüğe geldiğimizi bazen unutuyoruz. Ufak ufak hatırlatmak lazım. Ben de unutuyorum. Bu 9 puanın bizi doğru yerlerde konumlandırdığını göreceğiz."

Fatih Terim, milli takımda genç ya da tecrübeli oyuncu ayrımı yapmadığını belirterek, 27 kişilik kadroyu 23'e düşürürken aralarından ayrılacak isimleri henüz belirlemediğini dile getirdi.

Okay Yokuşlu: Bu kadar genç oyuncu olması sevindirici
Milli futbolcu Okay Yokuşlu ise kadroda genç oyuncu sayısının fazla olmasına dikkati çekti.

Genç oyuncuların sayısının artmasının ülke futbolu için de önemli olduğunu vurgulayan Okay, "Bu kadar genç oyuncu olması sevindirici. Bizden sonra da gelecek oyuncular olacaktır. Uluslararası düzeyde edinilen tecrübe, en önemli tecrübedir. Genç millilerde beraber oynadığımız arkadaşlarımızla buradayız. Takımın tecrübeli ve genç oyuncuları çok iyi bir uyum içindeyiz. Bunlar sahaya yansıyınca her şey daha iyi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Cengiz Ünder: Herkesin hayali milli takımda oynamaktır
Milli takımın en genç ismi olan Cengiz Ünder de ay-yıldızlı formayı giymek için çok çalıştığını aktardı.

Bu sezon Medipol Başakşehir formasıyla ortaya koyduğu performansla adından söz ettiren Cengiz, "Herkesin hayali milli takımda oynamaktır. Benim de hayalimdi. Bugünlere gelene kadar çok çalıştım. Bu sezona da iyi başladım. Kendimi gururlu ve onurlu hissediyorum. Fatih Terim'e çok teşekkür ediyorum. Daha çok çalışıp bu ülke için uzun yılar forma giymek istiyorum." şeklinde konuştu.

Kaan Ayhan: Hayalim Türkiye'de oynamak
Milli futbolcu Kaan Ayhan, hayalinin bir gün Türkiye'de futbol oynamak olduğunu açıkladı.

Almanya'nın Fortuna Düsseldorf takımında forma giyen Kaan, "Türkiye'de oynamak istiyor musun?" sorusuna, "Bir gün tabii ki hayalim Türkiye'de oynamak ama şu an Fortuna Düsseldorf'un oyuncusuyum. Hayat bu. Belli olmaz. Şu an sadece Düsseldorf'a konsantre oluyorum." cevabını verdi.

A Milli Takım'da daha önce orta saha ve sağ bekte görev alan Kaan, "Kendimi orta sahada iyi görüyorum. Orada oynamayı seviyorum. Fakat hoca beni nereye koyarsa orada oynarım. Sağ bekte de oynayabiliyorum. O yüzden sahaya çıkabildiğim her maçta çok mutluyum ve en iyi şekilde oynamaya çalışıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AA