TEKNİK direktör Samet Aybaba, Hatay'ın Arsuz İlçesinde Belediye Başkanı Nazım Culha'yı ziyaret etti. Aybaba, ilçede 800 sporcu kapasiteli futbol akademisi kurmayı planladığını söyledi.

Geçen sezon Eskişehirspor'un teknik direktörlüğünü yapan Samet Aybaba, Yılmaz Bal ile birlikte, Arsuz ilçe sınırları içerisinde açmayı planladığı Samet Aybaba Futbol Akademisi ile ilgili hazırladığı dosyayı Belediye Başkanı Nazım Culha'ya sundu.

Aybaba, akademiyi en kısa sürede hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, "Kaliteli futbolcu, kaliteli birey ve kaliteli sporcu yetiştirme düşüncesiyle yola çıktık. Ülkemizin, futbol adına en yoğun biyolojik ve genetik kimliğine sahip bölgelerinden biri olan Arsuz'un, İskenderun'un ve tüm Hatay'ın sahip olduğu futbol potansiyelini açığa çıkarmak istiyoruz. Burada yaşayan genç nüfusu futbola teşvik etmek, bu yönde yetenek tespit çalışmaları yapmak, ortaya çıkarılan yeteneklerin planlı-programlı bir şekilde eğitilerek, sosyal ve kültürel seviyesi yüksek, kaliteli eğitim düzeyine sahip, sportif ruhu üst düzeyde olan bireyler şeklinde ülke futboluna kazandırmak hedefindeyiz" dedi.

Bu yörenin çocuklarının inanılmaz yetenekli olduğunu dikkat çeken Aybaba konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Burası futbol için acayip bir kaynak. Bursa, Eskişehir, Trabzon gibi şehirleri pilot bölge olarak düşünürseniz, Türkiye'nin futbol şehirleri var. Buranın da altyapısı inanılmaz iyi ama yeterli eğitim yok. Sporcularımız küçük yaşlarda başladıkları futbolu belirli bir noktaya geldikten sonra bırakıyorlar. Biz bu değerlere sahip çıkmak istiyoruz. Karaağaç Mahallesi'nde açmayı planladığımız Samet Aybaba Futbol Akademisi yaklaşık 800 sporcuya kapılarını açacak. Tam donanımlı tesiste, soyunma odaları, dinlenme alanı, suni çim sahası, halı sahası, iki tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, derslikler, sağlık odaları, büfe ve kafeterya olacak. Sporcuları futbol eğitiminin yanı sıra psikolog, eğitsel oyun uzmanları, atletizm ve jimnastik antrenörleri, yabancı dil eğitimiyle çocuklarımızı sosyal hayata da hazırlayacağız."

DHA