Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Jan Olde Riekerink, çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve oynamak istedikleri sistemi oyunculara en doğru şekilde aktardıklarını vurgularken, transferde de doğru adımlar attıklarını anlattı.

"Yönetimimizle doğru oyuncuları seçerek, doğru adımları atarak iyi bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum." diyen Riekerink, "Gelen oyunculardan çok memnunum. Takımın ruh hali de beni ümitlendiriyor. Geçen sezonun sonlarında gelmiştim, şimdi bir hazırlık dönemi geçirdim. Kardemir Karabükspor maçıyla başlayacağız. Hedefimiz gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde olmak. Bu bizim için çok önemli. Bunun yolu da şampiyon olmaktan geçiyor. Her maça kazanma parolasıyla çıkacağız." şeklinde konuştu.

Transfer çalışmaları
Galatasaray'ın kadroyu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürdüğü aktarılarak, Josue Pesqueira ve Lassana Diarra ile ilgili görüşü sorulan Hollandalı teknik adam, Josue'ye övgülerde bulunurken Diarra konusunun henüz netleşmediğini ve alternatiflerinin de olduğunu aktardı.

Josue için Porto ile anlaşıldığını ve oyuncunun bu akşam İstanbul'da olacağını söyleyen Riekerink, "Burada son detaylar konuşulur ve imzalar atılır. İyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. En önemlisi, yaratıcı bir oyuncu ve orta sahada bize kalite katacak. Çok yönlü biri ve farklı pozisyonlarda oynayabiliyor. Geçen sene defansif anlamda orta saha eksikliğimizden bahsediyorduk. Burada yaratıcılık da önemli. Kaliteli bir kadromuz var, Josue de gücümüzü artıracaktır." şeklinde konuştu.

Orta saha oyuncularının 3 farklı gruba ayrılabileceğini anlatan Hollandalı teknik adam, "Birinci grup savaşır ve top kazanır. İkinci grup tipi oyuncular iyi şekilde top dağıtımı yapar. Üçüncü grup ise sihirbazdır ve final pasları atar. Josue burada son grubun içine girecek tipte bir oyuncu." ifadelerini kullandı.

Diarra konusunda fazla ayrıntı vermeyen Riekerink, "Güçlü bir defansif orta saha bakıyoruz. Bazı görüşmeler var ama yakın zamanda belli olacaktır. Diarra çok kaliteli bir oyuncu. Mutlaka takımda görmek isteyeceğiniz tipte biri. Ama bizim konuştuğumuz başka isimler de var." değerlendirmesinde bulundu.

aa