UEFA Şampiyonlar Ligi’ni üst üste 3. kez kazanarak kırılması zor bir rekora imza atan Real Madrid’de Zidane şoku yaşanıyor. İspanyol basınında yer alan haberlerde, 45 yaşındaki teknik adamın görevini bırakacağı iddia edildi. 


2016 Ocak ayında göreve gelen Fransız çalıştırıcı, İspanyol ekibini üst üste 3 kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşıdı. Madrid ile 2016-2017 sezonunda ligde mutlu sona ulaşan Zidane’ın istifa edeceği haberleri şaşkınlıkla karşılandı. 

“Herkes için en doğru an buydu”

Real Madrid ile bu sezon Şampiyonlar Ligi’ni kazandıktan sonra istifasını açıklayan Fransız teknik adam Zinedine Zidane, “Herkes için en doğru an buydu. Takım için her şey iyi giderken böyle bir karar almak garip durabilir ama bu takım kazanmaya devam etmeli” dedi. 

Real Madrid’de teknik direktörlük kariyerine 2015-2016 sezonunun ortasında başlayan Fransız teknik adam Zinedine Zidane, İspanyol ekibinden istifa etti. Başkent ekibinin başında 149 maça çıkan Fransız teknik adam 105 galibiyet, 28 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı.

Zidane, bu sezon takımının başında Liverpool’u 3-1 mağlup ederek üst üste üçüncü kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu. Düzenlenen basın toplantısında istifa kararını açıklayan Zidane, "Herkes için en doğru an buydu. Takım için her şey iyi giderken böyle bir karar almak garip durabilir ama bu takım kazanmaya devam etmeli. 3 yılın ardından bir değişim gerekiyordu. Bu karar insanlara anlamsız gelebilir ama benim için durum böyle değil. Değişimin hemen gerçekleşmesi gerekiyordu. Hayatımın sonuna kadar Real Madrid’e yakın olacağım, bu kulüp bana her şeyi verdi” diye konuştu.