A Milli Erkek Takımı, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu'ndaki üçüncü maçında Sırbistan'a 80-74 yenildi.

Bu sonuçla A Milli Takım gruptaki üçüncü maçında 2. yenilgisini alırken, Sırbistan ise 2. galibiyetini elde etti.

Maçın ilk bölümünde Jovic'in sayılarıyla sonuca giden Sırbistan, pota altını iyi kullanarak 6. dakikada 13-6 öne geçti. Sırbistan'ın sert savunması karşısında zorlanan ve basit top kayıpları yaparak birçok hücum fırsatını değerlendiremeyen milliler karşısında, Macvan ile Milosavljevic'ın kazandırdığı sayılarla Sırp Milli Takımı 8. dakikada farkı bu kez 11 sayıya çıkardı: 21-10. Sırbistan, ilk periyodu 21-13 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe Micic ve Marjanovic'in bulduğu basketlerle 6-0'lık seriyle başlayan Sırbistan, 12. dakikada skoru 27-13'e taşıdı. Ardından savunmada tam saha baskı uygulamaya başlayan milliler, rakibine Melih Mahmutoğlu ile Furkan Korkmaz'ın basketleriyle 12-0'lık bir seriyle karşılık verip, 14. dakikada farkı 2 sayıya (27-25) indirdi. Bircevic'in pota altında bulduğu sayılarla seriyi bozan Sırbistan, devreyi 36-31 önde kapattı. 

A Milli Takım; Bogdanovic, Jovic ve Macvan üçlüsünü durdurmakta başarılı olamazken, 24. dakikada Sırbistan skoru 46-36 yaptı. Cedi Osman ile Sinan Güler'in devreye girmesiyle farkı 27. dakikada 5 sayıya (48-43) düşüren milliler, bu oyununu devam ettiremedi. Sırbistan, son çeyreğe 53-45'lik skorla avantajlı girdi. 

Son çeyreğe oldukça istekli başlayan milliler, yaptığı iyi savunmayla Sırbistan'a kolay şansı tanımazken; Kenan Sipahi, Cedi Osman ve Melih Mahmutoğlu'nun basketleriyle 33. dakikada 59-57 öne geçmeyi başardı. Sırbistan, Bogdanovic'in üst üste kazandırdığı kritik basketlerle oyunda yeniden dengeyi kurdu ve büyük mücadeleye sahne olan maçın son dakikasına 78-72 önde girdi. Kalan bölümde avantajını koruyan Sırbistan, karşılaşmayı 80-74 kazandı.

"Elimizden geleni yapacağız"

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu üçüncü maçında Sırbistan'a 80-74 yenilen A Milli Takım'da başantrenör Ufuk Sarıca, üzerlerindeki stresi atamamış olmalarından yakındı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ufuk Sarıca, maça çok kötü başladıklarını belirterek, "Özellikle ilk 5 dakika çok zorlandık. İkinci periyotla beraber skor olarak değilse de oyun olarak dengeyi sağladık. Stres anları bizde yine çok fazla oldu. Rusya maçıyla bunu üzerimizden atmış olmamız gerekiyordu ama yine aynı durum sahaya yansıdı." diye konuştu.

Son periyotta Sırbistan'ı yakalayarak öne geçtiklerini hatırlatan Sarıca, "Kazanma adına çok önemli bir noktaydı. Ancak savunmada yine basit hatalar yaparak rakibe geri dönüş şansı verdik. Bu maçın özelinde, kazanmak için her şeyi denediğimizi söyleyebilirim. Rakibin tecrübesine mağlup olduk. İlk bölümde Bogdanovic'i savunmamıza karşın, öne geçtiğimiz dönemde attığı 7 sayı var. Karar anlarında hata yaptık. Kalan maçlarımızda sorunlarımızı çözüp, gruptan çıkabilmek için elimizden geleni yapacağız." yorumunu yaptı.

Sırbistan cephesi 

Sırbistan Başantrenörü Sasha Djordjevic, Türkiye karşısında aldıkları galibiyetin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

"Grupta çok önemli bir galibiyet elde ettik" diyen Djordjevic, "Tüm oyuncularım ellerinden geleni yaptı Her şeylerini sahada verdiler ve zafere ulaştılar. Takım olarak hem sahada hem yedekler bölümünde elimizden gelenin en iyisini yaptık. Özellikle son çeyrekte Bogdan Bogdanovic'in kritik basketleri de Türkiye'nin direncini kırdı. Takımımla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Sırp oyuncu Dragan Milosavljevic ise çok zor bir maçı geride bıraktıklarını vurgulayarak, "Bugün iyi bir oyun sergiledik. Agresif bir mücadele verdik ve hem savunmada hem de hücumda istediklerimizi yaptık. Şimdi bu maçı unutup, Büyük Britanya ile oynayacağımız karşılaşmaya bakmalıyız. Önümüzde yeni bir gün ve yeni bir müsabaka var." değerlendirmesinde bulundu.