SAMSUN'da 18-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda, 4 bin 400 kişi kapasiteli Olimpiyat Köyü’ndeki hazırlıklar tamamlandı. Üst düzeyde güvenlik önlemlerinin alındığı Olimpiyat Köyü’nde, sporculara günde 30 çeşit yemek açık büfe halinde sunulacak.

Dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu olarak kabul edilen ve 97 ülkeden 3 bin 105'ü sporcu olmak üzere 5 binin üzerinde katılımcıyla gerçekleştirilecek 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda, (Deaflympics 2017) Olimpiyat Köyü sporcular için hazırlandı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesinde yer alan köy, üç farklı alanda kuruldu. Olimpiyat Köyü'nde işitme engelli sporcularla iletişim kurabilmek için işaret dili eğitimi almış 986 personel görev yapacak.

Sporcunun tüm konaklama ve yeme-içme ihtiyacının karşılanacağı Olimpiyat Köyü’nde sporcular ve teknik ekibin en iyi şekilde ağırlanması için her detay düşünüldü. Sporcular için hazırlanan özel odalar, dinlenme alanları, spor alanları ve hobi alanları yapıldı.

OLİMPİYAT KÖYÜ’NDE GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE

Deaflympics 2017 boyunca Olimpiyat Köyü’nde kalacak sporcular için güvenlik tedbirleri de üst düzey alındı. Blok girişlerinde konumlandırılmış x-ray cihazları, yüz tanıma özellikli turnikeler ve çok sayıda güvenlik personeli ile Olimpiyat Köyü'nde yer alacak.

OYUNLAR BOYUNCA 30 ÇEŞİT YEMEK ÇIKACAK

Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Olimpiyat Köyü’nde kalacak sporculara yeme-içme hizmeti için tüm hazırlıkların da tamamlandığını söyledi. Kasapoğlu, “Üç öğün, 30 çeşit yemek açık büfe halinde sporcularımıza sunulacak. Sporcularımızın sağlığı için gerekli her türlü tedbir alındı. Gıda mühendisimiz tarafından alınan yemek numuneleri günlük olarak kontrol edilecek. Ayrıca her branşa özel kalori kontrolleri diyetisyenimiz tarafından takip edilecek” dedi.