KONYA Meram Belediyesporlu milli halterci Nazmiye Muslu Muratlı, Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda dünya rekoru kırdı. 41 kiloda mücadele eden Muratlı, 104 kilo kaldırarak dünya rekoru kırdı ve ülkemize ilk altın madalyayı kazandırdı. Milli sporcu, ayrıca Paralimpik'te üst üste altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak da tarihe geçti.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden Meram Belediyesporlu Nazmiye Muslu Muratlı, Brezilya'nın Rio de Janerio kentindeki oyunların halter kategorisinde 41 kiloda podyuma çıktı. Milli halterci, 104 kilogram kaldırarak altın madalya kazanırken, dünya rekorunun sahibi oldu.

Meram Belediyespor'un bir diğer milli haltercisi Sibel Çam ise yarın podyuma çıkacak.

"SPORCUMUZ İLE GURUR DUYUYORUZ"

Sporcusu Nazmiye Muslu Muratlı'yı başarısından dolayı tebrik eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, şunları söyledi:

"Sporcumuz Nazmiye, Rio'da kazandığı altın madalyayla zor günlerden geçen ülkemizi bir nebze de olsa mutlu etti. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda rekor kırarak altın madalya kazanan sporcumuz, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda da yine rekor kırarak aynı başarıyı gösterdi. Meram ailesi olarak kendisiyle gurur duyuyor, başarılarının devamını temenni ediyorum. Diğer sporcumuz Sibel Çam'da pdyuma çıkacak. Ona da başarılar diliyorum."

DHA