Dünyayı savaş çıkartmakla tehdit eden  Kuzey Kore lideri Kim Jong-un,  İtalyaSerie B'de A.C  Perugia takımında top koşturan Kwang-Song Han'ın televizyona çıkmasını oyuncuyu tehdit ederek engelledi.  ABD Başkanı  Donald Trump, sürekli füze denemeleri yapan Kim Jong-un'a "Roket Adam" lakabını yakıştırmıştı.

Geçtiğimiz sezon Serie A' da Cagliari formasını giyen ve bu sezon başında A.C  Perugia'ya kiralanan Kwang-Song Han, ilk 6 lig maçında 5 gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti.

STÜDYOYA GELDİ, 10 DAKİKA KALA İPTAL OLDU

Bunun üzerine RAI 2 televizyon kanalı kendisini geçtiğimiz pazar akşamı futbol programı "Domenica Sportiva"ya çıkartmak için  Milano stüdyolarına davet etti.

Bir otele yerleştirilen 19 yaşındaki futbolcu yayına 10 dakika kala başkent  Pyongyang'dan gelen bir telefonla programa son anda çıkartılmadı.

"ÇOCUK ÇOK ÜZÜLDÜ VE SÜREKLİ AĞLADI"

Perugia Başkanı Massimiliano Santopadre ekranlara çıkarak "Son anda diktatör Kim Jong-un yıldız futbolcunun programa çıkmasını engelledi.  Kuzey Kore lideri, ekrana çıkması halinde, genç futbolcunun ülkesine iadesini talep edeceğini söyledi. Bu tehdit Kwang-Song Han'ı ölüme göndermek anlamına gelir. Çocuk çok üzüldü ve sürekli ağladı. Spora siyaset karıştırılmamalı" açıklaması yaptı.

Küzey Koreli genç oyuncu halen spor medyası tarafından Serie B'nin en istikrarlı futbolcusu olarak gösteriliyor.