Ada kariyerindeki ilk takımı olan Chelsea'de teknik direktör Jose Mourinho'nun sadece 9 maçta 428 dakika şans verdiği Kevin de Bruyne, iki buçuk sezonluk Wolfsburg macerasının ardından 55 milyon sterlinlik kulüp rekoru bonservisle geldiği Manchester City'de kadronun vazgeçilmezleri arasına girdi.

2015 yılının eylül ayından bu yana Manchester City formasıyla tüm kulvarlarda 101 maça çıkan 26 yaşındaki futbolcu, lig bazındaki performansı dikkate alındığında İngiltere'de ve Avrupa'nın önde gelen liglerinde mücadele eden çok sayıda yıldız ismi geride bıraktı.

Son üç sezonda Manchester temsilcisini çalıştıran Şilili teknik adam Manuel Pellegrini ve Katalan meslektaşı Pep Guardiola'nın Premier Lig'de 72 maçta şans verdiği Belçikalı futbolcu, toplam 32 asistle bu alanda zirvede yer alıyor.

Geçen sezon verdiği 18 gol pasıyla asist krallığı yarışında liderliği kimseye bırakmayan De Bruyne, ilk sezonunda 9, bu sezonda ise ligin ilk 8 haftasında da 5 asist yaparak Manchester City'deki kariyerine toplam 32 asist sığdırdı.

Aynı dönemde Tottenham forması giyen Christian Eriksen 29, Arsenal'ın Türk asıllı Alman yıldızı Mesut Özil 27, Chelsea'nin İspanyol futbolcusu Cesc Fabregas 20 ve takım arkadaşı David Silva 20 asistle oynadı. 

46 golde katkısı var

Son üç sezonda 14 kez de rakip fileleri havalandıran Kevin de Bruyne, takımının 46 golünde katkısı oldu.

Belçikalı futbolcuyu Tottenhamlı Dele Alli ve Christian Eriksen zirvede yalnız bırakmadı. İngiliz futbolunun son dönemdeki parlayan yıldızlarından Dele Alli 17 asist ve 29 golle toplam 46 gole katkı sağlarken, 25 yaşındaki Eriksen de 29 asist ve 17 golle aynı rakama ulaştı. 

Messi ve Neymar'ı geride bıraktı

Manchester City formasıyla ligde 32 asist yapan Kevin de Bruyne, Avrupa'nın önde gelen liglerinde oynayan birçok yıldız ismi geride bıraktı.

2015 yılının Eylül ayından bu yana Barcelona'nın Uruguaylı futbolcusu Luis Suarez 30, Tottenhamlı Eriksen 29, Brezilyalı Neymar Barcelona ve Paris Saint-Germain (PSG) formasıyla 28, Barcelonalı Lionel Messi ile Arsenalli Mesut Özil de 27 asistle oynadı.