Sevilla'nın son olarak Sampdoria'dan Muriel'i transfer etmesinin ardından Güney Amerikalı (çift pasaport) kontenjanının dolmasını (Mariano, Ganso, Montoya, Muriel) fırsata çeviren Galatasaray, Mariano'nun transferi için Endülüs ekibi ile 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardı. 

Mariano'nun transferi için ödeyeceği 4 milyon euroluk ödeme planı için Sevilla ile görüşmelerini sürdüren sarı-kırmızılı kulübün bu hafta sonuna kadar transfere nokta koyması bekleniyor. Mariano ile de 3 yıllık anlaşmaya varan Galatasaray, Brezilyalı futbolcuya bonuslar hariç üç yıllık garanti ücret için 6 milyon euro ödeyecek.

SAVUNMAYA "BREZİLYA" AYARI!

Galatasaray'ın yeni transferi Maicon'un da vatandaşı olan Mariano'nun sarı-kırmızılı takımın savunma hattında uyum sorunu yaşamayacak olmasının düşünülmesinden dolayı Igor Tudor'un bu transferde özellikle ısrar ettiği kaydedildi. Sevilla ile olan sözleşmesi önümüzdeki sezon sona erecek olan 31 yaşındaki Mariano, stoper, sağ bek ve sağ açık pozisyonlarında forma giyiyor. 

Brezilya Milli Takımı'nda da iki kez forma giyen Mariano, 2015 yazında Fransa Ligue 1 takımlarından Bordeaux'tan 3.5 milyon euro bonservis bedeli ile Sevilla'ya transfer olmuştu.

(Sporx)