Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda, tamamı örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı 21 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan FETÖ şüphelilerden 6’sının daha KHK ile kamudan ihraç edildiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY’ye yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt üyelerinin kullandıkları şifreli haberleşme programı ByLock yazışmaları tespit edilen kişileri yakın takibe aldı.

Faaliyetleri mercek altında

FETÖ’nün örgütsel faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalarda, haklarında daha önce FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün bölge ve mahrem yapılanmasında faaliyet yürüttüklerine dair itirafçı ifadeleri bulunan ve tamamı söz konusu terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 23 şüphelinin yakalanması için bu sabah operasyonun düğmesine basıldı.