Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübe yakışan bir tesisi en kısa zamanda hizmete açacaklarını söyledi.

Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri törenine katılan Dursun Özbek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Florya Metin Oktay Tesisleri’nin artık yetersiz kaldığını belirterek, kısa zamanda yeni tesislerini inşa edeceklerini belirtti.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde nizami ölçülerde tek bir antrenman sahası bulunduğunu aktaran Özbek, "En çabuk şekilde yeni tesisimiz yapacağız. İçinde yaklaşık 6 idman sahası olacak. Bunun üzerinde her gün çalışmak, doğal olarak da sakatlıkları beraberinde getiriyor. Onun için Galatasaray’a yakışan yeni bir tesisi en kısa zamanda hizmete açacağız. Yönetim kurulu bu anlamda çok sıkı çalışıyor. Onun müjdesini de yakında vereceğiz." diye konuştu.

Özbek, Kulüpler Birliği Vakfı tarafından düzenlenen Futbol Zirvesi'nde, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile el sıkışmasıyla ilgili olarak, "Fenerbahçe ve Galatasaray iki ezeli rakip. Biri olmazsa diğerinin olma şansı pek fazla yok. Bu ezeli rekabet tabii ki Türk futbolunu daha yukarı çekiyor. Bu rekabetin 100 yıllar boyunca süreceğini herkes biliyor. Bu rekabet hep devam etmeli. Bu rekabet sporu geliştiriyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumda, camialar arasındaki dostlukların, futboldaki terörün bitmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Başkanı, Türk Telekom Arena'nın kullanım hakkının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden (GSGM) alınmasının önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Seçildikten sonra bu projeleri ortaya koymuştum. Galatasaray'ın yıllanmış sorunlarını çözmek, gelen yöneticilerin görevi. Bu manada GSGM ile olan çatı kapama ve irtifa hakkı problemi vardı. Uzun zamandır bunu takip ediyorduk ve neticelendirdik. Galatasaray adına çok mutluyum. Bugün artık stadımızın irtifa hakkını almış bulunuyoruz. Bu konuda çok sevinçliyim."