Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi ilk hafta maçında Rusya'nın CSKA Moskova ekibine 109-84 yenildi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta 4. dakikaya 10-10 berabere devam edilirken, pota altında bulduğu sayılarla oyuna ağırlığını koyan CSKA Moskova, ilk periyodu 27-18 üstün geçti.

İkinci periyoda Smith'in basketleriyle başlayan Galatasaray Odeabank, farkı eritmeye çalışırken, Teodosic'in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle önde kalan Rus ekibi, organize hücumlarla sayı bulmaya devam etti ve 16. dakikada farkı 15 sayıya (31-46) çıkardı. CSKA Moskova, Sinan Güler ve Dentmon'un basketleriyle oyunda kalmaya çalışan sarı-kırmızılı takım karşısında ilk yarıyı 57-42 önde bitirdi.

Maçın ikinci yarısına Sinan Güler, Daye ve Tyus ile üst üste bulduğu basketlerle başlayan Galatasaray Odeabank, 23. dakikada farkı 7 sayıya (54-61) indirdi. Yaptığı etkili savunmayla rakibinin pota altını kullanmasına izin vermeyen sarı-kırmızılı ekip, Tyus ve Preldzic ile skor bulmaya devam ederek 26. dakikada farkı 5 sayıya (63-68) düşürdü. Dış atışlarda etkili olan CSKA Moskova, üçüncü periyodu da 81-71 önde tamamladı.

Son periyoda 9-0'lık seriyle başlayan CSKA Moskova, 32. dakikada farkı 19 sayıya (71-90) çıkardı. Hem hücum hem de savunmada istediği mücadeleyi sergileyemeyen Galatasaray Odeabank karşısında oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren Rus ekibi, maçtan 109-84 galip ayrıldı.

Galatasaray Odeabank, Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçını 21 Ekim Cuma günü Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibi ile oynayacak.

Maçın en skoreri De Colo
Karşılaşmanın en skorer ismi 22 sayıyla CSKA Moskova'dan Nando de Colo olurken, Rus ekibinde Milos Teodosic ise 20 sayıyla galibiyete katkı yaptı.

Galatasaray Odeabank'ta ise Sinan Güler 16, Alex Tyus 15 ve Austin Daye de 12 sayıyla öne çıkan isimler oldu.

CSKA Moskova üç sayı çizgisinin gerisinden attığı 22 şutun 12'sinde isabet sağlarken, sarı-kırmızılı ekip ise 24 şutun sadece 9'unu sayıya çevirdi.

Rus temsilcisi, ribauntlarda da Galatasaray Odeabank'a 37-25 üstünlük sağladı.

Sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle oyun durdu
Karşılaşmada ilk yarının son bölümünde sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle maç durdu ve hakemler soyunma odasına gitti.

İlk yarının son dakikasındaki Galatasaray Odeabank hücumunda Dentmon'un faul beklediği pozisyonda hakem, oyuncunun kendisini aldatmaya yönelik harekette bulunduğu gerekçesiyle teknik faul çaldı.

Bu karara itiraz eden Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman'a da teknik faul çalınınca, tribünlerden sahaya yabancı maddeler atıldı.

Bunun üzerine hakemler soyunma odasına gitti. İki dakikalık bir bekleyişin ardından hakemlerin sahaya dönmesiyle mücadeleye kaldığı yerden devam edildi.

aa