Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 2. haftasında Hollanda'nın Feyenoord takımını 1-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu.

Ülker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısını 18. dakikada Emmanuel Emenike'nin golüyle 1-0 önde kapatan Fenerbahçe, soyunma odasına rakibine pozisyon vermeden gitti.

İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, sahadan 3 puanla ayrıldı.

Grubun diğer maçında Manchester United'ın Zorya'yı 1-0 yenmesiyle Fenerbahçe ikinci haftada grupta zirveye yerleşti. Sarı-lacivertliler 4 puanla lider olduğu grupta Feyenoord ve Manchester United, 3'er puanla sıralandı. Ukrayna ekibi Zorya ise 1 puanla son sırada yer aldı.

Fenerbahçe, gruptaki 3. maçını 20 Ekim'de İngiltere deplasmanında Manchester United'la oynayacak.

Feyenoord'un serisi Kadıköy'de bitti
Bu sezon Hollanda Ligi'nde geride kalan 7 haftada puan kaybı yaşamayan Feyenoord, UEFA Avrupa Ligi'ne ise İngiliz ekibi Manchester United'ı devirerek başladı. Hollanda Kupası'nda da oynadığı tek maçı kazanan Feyenoord, 9 maçlık galibiyet serisini Kadıköy'de devam ettiremedi.

Emenike, Feyenoord'u da boş geçmedi
Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golü atan Emenike, üst üste 3. maçında da fileleri havalandırmayı başardı.

Maçın 28. dakikasında Ozan Tufan'ın pasında topu şık bir vuruşla ağlara yollayan Nijeryalı futbolcu, bu sezon 10. resmi maçında 6. golünü kaydetti.

Emenike, Avrupa'daki bu sezon gol sayısını ise 4'e çıkardı.

Kadıköy'de seri 7 maça çıktı
Sahasındaki son yenilgisini geçen sezon UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki Molde (3-1) maçında alan Fenerbahçe, daha sonra çıktığı 7 Avrupa kupası maçında 6 galibiyet ve 1 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Sarı-lacivertliler, bu maçlarda 11 gol atarken, kalesinde sadece 2 gole izin verdi.

Sarı-lacivertliler, sahasındaki son 5 Avrupa maçını (Lokomotiv Moskova, Braga, Monaco, Grasshoppers ve Feyenoord) kazandı.

Volkan Şen'in cezası bitti
Geçen sezon Braga maçında hakem yaptığı fiziki müdahale nedeniyle Volkan, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'ndan 31 Aralık 2016'ya kadar ceza aldı. Daha sonra UEFA yapılan itirazlar sonucu Volkan'ın cezasını 30 Eylül'e indirdi.

Cezası nedeniyle bu sezon iki Monaco, iki Grasshoppers, Zorya ve Feyenoord olmak üzere toplam 6 maçta forma giyemeyen Volkan, Fenerbahçe'nin ekim ayından itibaren yapacağı karşılaşmalarda sahaya çıkabilecek.

aa