Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu üçüncü maçında yarın İngiliz temsilcisi Manchester United'a konuk olacak.

Manchester şehrindeki Old Trafford Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak maçı Tivibu Spor 2 verecek.

Spor Toto Süper Lig'de kötü bir dönem geçiren ve geçen hafta sahasında Aytemiz Alanyaspor'la berabere kalan Fenerbahçe, Avrupa'da ise grubunda lider durumda bulunuyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa 1. Lig ekibi Monaco'ya elendikten sonra, play-off turunda İsviçre'nin Grasshoppers takımını eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan sarı-lacivertliler, ilk 2 maçta 4 puan topladı.

Ukrayna'da Zorya deplasmanından 1-1'lik sonuçla dönen sarı-lacivertliler, Hollanda ekibi Feyenoord'u sahasında 1-0'la geçmeye başardı ve 4 puanla grubun zirvesine yerleşti. Fenerbahçe, İngiltere deplasmanından puan veya puanlarla dönerek namağlup şekilde yoluna devam etmek için mücadele edecek.

Manchester United-Fenerbahçe maçını Fransa Futbol Federasyonundan Benoit Bastien yönetecek.

Fenerbahçe 5. kez Manchester United'a karşı
Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda yarın karşılaşacağı rakibiyle bugüne dek yaptığı 4 maçta, ikişer galibiyet ve yenilgi yaşadı.

Fenerbahçe, Manchester United'a karşı 1996 yılında Old Trafford Stadı'nda aldığı tarihi galibiyetle rakibinin o dönemde 40 yıllık ve 56 maçlık Avrupa kupalarındaki iç sahada yenilmezlik serisini sona erdirdi.

İngiliz takımlarıyla bugüne dek 17 maç yapan sarı-lacivertliler, 4 galibiyetin yanı sıra 3 kez rakipleriyle berabere kaldı, 10 maçta da yenildi.

Fenerbahçe'de 2 sakat
Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Salih Uçan ve Ozan Tufan, Manchester United karşısında forma giyemeyecek. Yaklaşık 2 haftadır takımdan ayrı çalışan Jeremain Lens'in durumu ise netleşmedi.

Muhtemel 11
Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat'ın Manchester United karşısında şu 11'i sahaya sürmesi bekleniyor:

Volkan Demirel, Gregory van der Wiel, Martin Skrtel, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Roman Neustaedter, Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen, Alper Potuk, Robin van Persie.

aa