İSTANBUL

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Rusya'nın CSKA Moskova takımını 92-83 yenen İspanyol temsilcisi Real Madrid, finale yükseldi ve Fenerbahçe Doğuş'un rakibi oldu.

Fenerbahçe Doğuş ile Real Madrid arasındaki final maçı 20 Mayıs Pazar günü oynanacak. CSKA Moskova ise Litvanya temsilcisi Zalgiris'le üçüncülük maçına çıkacak.

Oldukça tempolu başlayan karşılaşmada, Higgins'le etkili olan CSKA Moskova, ilk 5 dakikayı 13-9 önde geçti. Hızlı hücumlarla farkı kaçan Rus ekibi, ilk periyodu 30-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe oldukça etkili başlayan Real Madrid, 8-0'lık seriyle 12. dakikada farkı 2 sayıya düşürdü. Carroll'ın skorer oyunuyla İspanyol ekibi, 13. dakikada 37-34 öne geçti. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrek sonunda üstünlüğünü koruyan Real Madrid, soyunma odasına 47-46 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte tempo oldukça düştü ve 25. dakika 51-51'lik eşitlikle geçildi. Doncic'in etkili oyunuyla üstünlüğü eline geçiren Real Madrid, final periyoduna 63-56 önde girdi.

Final periyoduna da iyi başlayan Real Madrid, 33. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 61-73. Tempoyu rakibine kaptırmayan Real Madrid, son 1 dakika 51 saniyeye 10 sayılık avantajla girdi: 75-85. Üstülüğünü koruyan Real Madrid, sahadan 92-83 galip ayrılarak finalist oldu.

Real Madrid Başantrenörü Laso: Müthiş bir zafer elde ettik

Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Rusya'nın CSKA Moskova takımını 92-83 yenip finale çıkarak müthiş bir zafer elde ettiklerini söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Laso, şunları kaydetti:

"Oyuncularımı tebrik ediyorum. Müthiş bir zafer elde ettik. Herkes üzerine düşen görevi yaptı. İlk çeyrek çok iyi değildik çünkü şutlarımızı kaçırdık. İkinci çeyrek rotasyonu devreye soktuk ve ritmi yakaladık. Herkes plana sadık kaldı ve ikinci yarıda da çok iyi oynadık. Kazandığımız için çok mutluyum."

Çok iyi bir takım savunması ortaya koyduklarını da anlatan Laso, "Oyunu çok iyi okuduk. CSKA Moskova'nın güçlü yönlerini çok iyi tespit ettik." şeklinde konuştu.

CSKA Moskova Başantrenörü Itoudis: Real Madrid daha güçlü olan takımdı ve finale kalmayı hak ettiler

CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis ise Real Madrid'in kendilerinden daha iyi oynadığını ve finale çıkmayı hak ettiğini dile getirdi.

Maça çok iyi başladıklarını anlatan Itoudis, "İkinci çeyrek bize pahalıya mal oldu. Dört dakikada 17 sayı yedik. Üçüncü periyotta çok sayı yemedik ama iyi hücum yapamadık. Çok canımızı yaktılar. Maçın son bölümünde farkı 6'ya indirdik ama yeterli olmadı. Real Madrid daha güçlü olan takımdı ve finale kalmayı hak ettiler." ifadelerini kullandı.