Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında konuk ettiği İngiliz ekibi Manchester United'ı Sow ve Lens'in golleriyle 2-1 yenerek gruptaki iddiasını sürdürdü.

Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda oynanan maçın henüz 2. dakikasında Moussa Sow'un attığı güzel golle 1-0 öne geçti. 59'uncu dakikada Jeremain Lens, serbest vuruştan rakip fileleri havalandırarak, skoru 2-0 yaptı. Manchester United'ın tek golünü 89. dakikada Wayne Rooney kaydetti.

Grubun diğer maçında Hollanda temsilcisi Feyenoord, deplasmanda Ukrayna ekibi Zorya ile 1-1 berabere kaldı. 15'inci dakikada Nicolai Jorgensen'in attığı golle 1-0 öne geçen Feyenoord karşısında Zorya, 44. dakikada penaltı kazandı. Aynı pozisyonda konuk ekipten Eric Botteghin ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Penaltıyı kullanan Rafael Foster, kaleciden dönen topu filelere göndererek skoru 1-1'e getirdi. Maçta başka gol olmayınca, iki takım da bir puana razı oldu.

Kadıköy'de seri 8 maça çıktı
Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Kadıköy'deki yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.

Sahasındaki son yenilgisini geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki Molde (3-1) maçında alan Fenerbahçe, daha sonra çıktığı 8 Avrupa kupası maçında 7 galibiyet ve 1 beraberlikle yenilgi yüzü görmedi.

Fenerbahçe, Ülker Stadı'ndaki son 6 maçında da galip gelmeyi başardı.

İngilizlere karşı 8 yıl sonra kazandı
Fenerbahçe, İngiliz takımlarını karşısında 8 yıl sonra galip gelmeyi bildi.

İngiliz ekiplerine karşı son galibiyetini 2 Nisan 2008'de UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Chelsea karşısında (2-1) alan Fenerbahçe, daha sonra oynadığı 6 maçı da kazanamadı.

Bu 6 maçta 5 yenilgi, 1 beraberlik alan sarı-lacivertliler, Manchester United karşısında aldığı galibiyetle bu hasretine son verdi.

Sow bin 185 gün sonra
Moussa Sow, Avrupa kupalarında bin 185 gün sonra gol atma sevinci yaşadı.

Avrupa kupalarında son golünü Fenerbahçe formasıyla 6 Ağustos 2013'te UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Salzburg'a kaydeden tecrübeli futbolcu, 3 yılı aşkın bir süre sonra Avrupa arenasında tekrar gol atma başarısı gösterdi.

Sow, ayrıca 1 yıl aradan sonra döndüğü Fenerbahçe formasıyla bu sezon Kadıköy'de ilk golünü attı. Kadıköy'de son olarak geçen sezon Süper Lig'in ilk haftasındaki Eskişehirspor maçında ağları havalandıran golcü futbolcu, Ülker Stadı'nda 447 gün sonra gol attı. Sow bu sezon ligde Kasımpaşa deplasmanında fileleri havalandırmıştı.

Bir güzel gol de Lens'ten
Fenerbahçe'nin Hollandalı kanat oyuncusu Lens, 59. dakikada şık bir frikik golüne imza attı.

Kaleyi sağ çaprazdan gören yaklaşık 25 metrelik mesafeden topu filelere gönderen Lens'in vuruşunda kaleci De Gea hareketsiz kaldı.

Bu sezon Premier Lig ekibi Sunderland'dan kiralanan Lens, Fenerbahçe'deki 2. golünü kaydetti. Lens, geçen hafta ligde Kardemir Karabükspor filelerini de havalandırmıştı.

Lens, Avrupa Ligi'nde son olarak Dinamo Kiev formasıyla 16 Nisan 2015'te Fiorentina karşısında gol sevinci yaşamıştı.

Taraftardan müthiş destek
Fenerbahçeli taraftarlar 90 dakika boyunca takımlarına destek verdi.

Maçın hiçbir anı susmayan ve takımlarını destekleyen taraftarlar, maçtan sonra ise büyük bir coşku yaşadı. Bu sezon Kadıköy'ü ilk defa dolduran sarı-lacivertli taraftarlar maçtan sonra uzun süre tribünleri terk etmeyerek galibiyeti kutladı.

Ibrahimovic'e tepki
Fenerbahçeli taraftarlar Manchester United'ın dünyaca ünlü yıldızı Ibrahimovic'e tepki gösterdi.

Maçın ilk yarısında Pogba'nın yerine oyuna giren İsveçli futbolcu, 38. dakikada Fenerbahçeli savunmacı Simon Kjaer'le bir pozisyonda mücadeleye girdi. Bu pozisyondan sonra Kjaer'le tartışan Ibrahimovic'i taraftarlar her topu aldığında ıslıkla protesto etti.

Maçın 43. dakikasında ise Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel, Wayne Rooney'nin yaptığı faule tepki verdi. Rooney ve Ibrahimovic'le tartışan kaleci Volkan, Sırp hakem Milorad Mazic tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Öte yandan maçtan sonra bir taraftar sahaya girerek Ibrahimovic'e koştu. İsveçli yıldız kendisine sarılan taraftarı hoşgörüyle karşıladı. Daha sonra güvenlik güçleri taraftarı sahanın dışına aldı.

Rooney, Manchester United tarihine geçti
Manchester United'ın kaptanı Ronney, attığı golle kulüp tarihine geçti.

Avrupa kupalarında gol sayısını 37'ye çıkaran İngiliz futbolcu, kulübün bu kulvarda en çok gol atan ismi Ruud van Nistelrooy'u yakaladı. Ronney, Avrupa kupaları kariyerindeki ilk golünü de Van Nistelrooy'un asistinde Fenerbahçe'ye atmıştı.

aa