Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde sahaya çıktığı son 10 maçta sadece bir kez kaybeden sarı-lacivertliler, bu sürede 6 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Süper Lig'de son 6 haftada 4 galibiyet ve 2 beraberlikle üst sıralara tırmanan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde ise gruptan üst tura çıkmak için iddialı bir konuma geldi.

Son 1,5 ayda UEFA Avrupa Ligi'nde 4 maça çıkan Fenerbahçe, topladığı 7 puanla gruptaki son 2 haftaya avantajlı girdi. Manchester United karşısında alınan galibiyet ise Fenerbahçe'de moralleri yükseltti.

Sarı-lacivertliler, 1,5 ayda çıktığı 10 maçta sadece deplasmanda Manchester United'a 4-1 yenildi.

Lens'in performansı dikkati çekiyor
Sarı-lacivertlilere sezon başında İngiltere'nin Sunderland takımından kiralık olarak gelen Hollandalı kanat oyuncusu Jeremain Lens, ortaya koyduğu etkili performansla dikkati çekiyor.

Lens'in forma giydiği 7 maçta Fenerbahçe 6 kez kazanırken Hollandalı futbolcu, takımı adına 2 gol ve 4 asist üretti.

Fenerbahçe, Lens'in ilk kez forma giydiği maçta Bursaspor'a 1-0 kaybetti. Bu maçtan sonra Lens, oynadığı 6 maçta takımın galip gelmesine yardımcı oldu ve ortaya koyduğu performansla beğeni topladı.

Kasımpaşa karşısında alınan 5-1'lik farklı galibiyette 2 asist yapan Lens, bir sonraki hafta 2-1 kazanılan Gaziantepspor maçında gollerin pasını verdi. Sakatlığı nedeniyle 2 hafta takımından ayrı kalan Lens, Atiker Konyaspor maçıyla formasına tekrar kavuştu ve 1-0 kazanılan maçta da ön plana çıktı. Lens, Emmanuel Emenike'nin penaltıdan gol attığı maçta, takıma penaltı atışını kazandıran isim oldu.

Lens, geçen hafta ise Kardemir Karabükspor maçında sarı-lacivertli formayla ilk golünü kaydetti.

Başarılı futbolcu, forma giydiği ve Fenerbahçe'nin gol attığı maçlarda sadece UEFA Avrupa Ligi'nde Feyenoord karşısında skora doğrudan katkı veremedi. Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı bu maçta da iyi bir oyun ortaya koyan Lens, son olarak Manchester United maçında şık bir frikik golü attı.

Avrupa Ligi'nde gruplarda takılmıyor
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin statüsünün değiştiği 2009'dan beri 3 kez gruplarda mücadele ederken, hepsinde de ilk 2'ye girerek bir üst tura yükseldi.

Sarı-lacivertli ekip, 2009-2010 sezonunda mücadele ettiği grup aşamasında 5 galibiyet, 1 yenilgi yaşarken topladığı 15 puanla lider olarak bir üst tura çıktı. 2012-2013 sezonunda yer aldığı grupta 4 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle 13 puan toplayan Fenerbahçe, yine lider olarak adını üst tura yazdırdı. Son olarak geçen sezon UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında mücadele eden sarı-lacivertliler, 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle 9 puan topladı ve grup ikincisi olarak tur atladı.

aa