Fenerbahçe'de teknik direktör Dirk Advocaat, Osmanlıspor maçı sonrasında, "Bu maçta sahada bazı oyuncularımızın hayaletleri vardı" diyerek tepkisini dile getirmişti. Hollandalı çalıştırıcının, maç sonunda oldukça sinirli olduğu ve özellikle Sow ile Ozan Tufan'a performanslarından dolayı tepki gösterdiği öğrenildi. Ozan'ı orta alanda hareketsiz kalmakla suçlayan Advocaat'ın " Feyenoord maçından çıkamadın. Evet o maçta iyiydin ama süreklilik sağlayamazsan üst düzeyde bir yıldız olamazsın" dediği belirtildi. Advocaat'ın Sow'a da fiziksel olarak çok çabuk oyundan düştüğü için eleştirilerde bulunduğu, bu eksiğini gidermesini istediği ifade edildi.

UYARDI AMA SONUÇ ALAMADI

Advocaat'ın, maç öncesindeki son toplantıda kullandığı bir söz, Hollandalı'nın Osmanlı karşılaşmasını ne kadar önemsediğinin göstergesiydi. Advocaat'ın "Osmanlı bizim için şampiyonluk maçı gibi bir maç. Belki güçlü bir rakip ancak, biz puan kaybı yaşarsak artık kimse bizi şampiyonluğun direkt favorisi olarak görmez" dediği öğrenildi. Açılan puan farkından dolayı oldukça keyfi kaçan Hollandalı hocanın maçtan önce, "Sadece bir takımla değil birçok takımla fark açılır ve tüm kredilerimizi ligin başında kullanırsak, lig sonunda yaptığımız ilk hata bize pahalıya patlar. Bu açıdan Osmanlı maçı çok önemli" ifadelerini kullandığı kaydedildi. Ancak Fenerbahçe, Başkent'te 2 puan bırakırken lider Başakşehir'in 8, ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'ın 6'şar puan gerisinde kaldı.

SON 8 SEZONUN EN KÖTÜSÜ

Fenerbahçe, ilk 6 haftayı kapsayan lig periyotları göz önüne alındığında son sekiz sezonun en kötü performansını sergiledi. Dirk Advocaat'ın Fenerbahçesi, eleştirilerin odağına oturan Vitor Pereira'nın takımının birçok istatistiğinin de gerisinde... Pereira yönetiminde ilk 6 haftada 13 puan toplayan Fenerbahçe, 10 gol atmış ve 6 gol yemişti. Advocaat idaresinde hanesine sadece 8 puan yazdıran Kanarya ise 11 gol atarken, 8 gol yedi.