2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 4. hafta maçlarında, hafızalarda kalacak birçok olay yaşandı.

İspanyol ekibi Real Madrid'de forma giyen Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, Letonya karşısında fileleri 2 kez havalandırarak milli takımdaki gol sayısını 68'e yükseltti ve İrlandalı Robbie Keane'i yakalayarak aktif futbolcular arasında uluslararası karşılaşmalarda en fazla skor üreten oyuncu unvanını kazandı.

Quaresma'dan 2 asist
Beşiktaşlı futbolcu Ricardo Quaresma, ülkesi Portekiz'in, Letonya'yı 4-1 mağlup ettiği karşılaşmada 2 asist yaparak takımının galip gelmesine katkı sağladı.

Gnabry'den ilk milli maçında hat-trick
Alman futbolcu Serge Gnabry, milli takım formasıyla çıktığı ilk karşılaşmada "hat-trick" yaptı.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'de forma giyen 21 yaşındaki orta saha oyuncusu, San Marino'yu deplasmanda 8-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın 9, 58 ve 76. dakikalarında rakip fileleri havalandırdı.

Skrtel, 8 yıl aradan sonra milli formayla gol attı
Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Martin Skrtel, Slovakya'nın Litvanya'yı 4-0 yendiği karşılaşmada rakip ağları havalandırarak milli takımda 8 yıl aradan sonra resmi bir maçta gol sevinci yaşadı.

En golcü ekip Belçika
Belçika Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde geride kalan 4 haftada attığı 21 golle, en golcü takım konumunda yer alıyor.

İtalya, elemelerde 54 maçtır yenilmiyor
İtalya Milli Futbol Takımı, deplasmanda Liechtenstein'ı 4-0 mağlup ederek elemelerdeki yenilmezlik serisini 54 maça çıkardı.

Dörtte dört yapan 3 takım
2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde geride kalan 4 haftada, Almanya, Belçika ve İsviçre tüm maçlarını kazanarak dikkati çekti.

Aduriz, milli formayla gol atan en yaşlı İspanyol
İspanyol futbolcu Aritz Aduriz, Makedonya'yı 4-0 mağlup ettikleri karşılaşmada fileleri havalandırarak İspanya Milli Takımı'nda gol atan en yaşlı oyuncu oldu.

Yunan taraftarlardan "Srebrenitsa" pankartı
Elemelerde Yunanistan'ın sahasında Bosna Hersek ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada bazı Yunan taraftarlar, üzerinde Sırpların Boşnaklara yönelik nefret söylemi olarak kullandığı "Bıçak, tel, Srebrenitsa" (Noz, zica, Srebrenica) yazılı pankart açtı.

Aynı zamanda Yunan taraftarların, Bosna Herseklileri tahrik etmek için maçta Sırbistan bayrağı ve Çetnik amblemleri açtıkları da görüldü.

Arda Turan en çok milli olan 4. futbolcu
Fatih Terim tarafından 4 maç aradan sonra yeniden milli takım kadrosuna davet edilen Arda Turan, Türkiye'nin 2-0 galibiyetiyle sonuçlanan Kosova maçı ile ay-yıldızlı formayı 95. kez giydi ve Tugay Kerimoğlu'nu geride bıraktı.

Burak Yılmaz, Tuncay Şanlı'yı yakaladı
Kosova karşılaşmasında ağları havalandıran Burak Yılmaz, milli takımdaki gol sayısını 22'ye çıkardı ve Lefter Küçükandonyadis'i geride bıraktı.

Çin Süper Lig ekiplerinden Beijing Guoan'da forma giyen 31 yaşındaki oyuncu, böylece ay-yıldızlı ekipte en çok gol atan futbolcular listesinde ikinci sırada yer alan Tuncay Şanlı'yı yakaladı.

aa