Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında Fenerbahçe, derbi maçta Galatasaray Odeabank'ı 92-74 yendi.

Karşılaşmanın başında potaya giderek Vesely ve Ali Muhammed'le sayılar üreten Fenerbahçe'ye Daye ve Göksenin Köksal'la karşılık veren Galatasaray Odeabank, 5. dakika içinde 11-10'luk üstünlük kurdu. Fenerbahçe'de Ali Muhammed ve Vesely'nin skorer oyununa rağmen hücumda sayı üretmekte zorlanmayan Galatasaray Odeabank, ilk çeyreği 20-19 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe üç sayı çizgisinin gerisinden 3'te 3'le başlayan ve ilk 5 hücumdan boş dönmeyen Galatasaray Odeabank, 15. dakika içinde farkı 9'a çıkardı: 26-35. Taraftar desteğiyle savunma sertliğini artıran Fenerbahçe, Sloukas'ın yönlendirdiği hücumlar sonucunda 13-2'lik seriyle 18. dakikada öne geçti: 39-37. Son bölümde üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, soyunma odasına 41-39 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte pota altından sayılar üreten Fenerbahçe, etkili savunmasının karşılığını aldı ve 25. dakikada farkı 9'a çıkardı: 50-41. Sarı-lacivertliler, Datome'nin basketiyle 27. dakika içinde maçta farkı ilk kez çift hanelere çıkardı: 54-43. Fenerbahçe, Nunnaly ve Vesely'nin basketleriyle final periyoduna 16 sayılık avantajla gitti: 62-46. Fenerbahçe etkili savunmasıyla bu çeyrekte rakibine sadece 7 sayı imkanı verdi.

Fenerbahçe, Datome'nin 3 sayılık basketiyle son periyodun başında farkı 19'a (65-46) çıkardı. Sarı-lacivertliler, 34. dakikada 24 sayı (78-54) öne geçtiği maçı 92-74 kazandı.

Bu sonuçla Fenerbahçe ligde üst üste beşinci galibiyetini alırken, Galatasaray Odeabank ise ikinci kez mağlup oldu.

Ev sahibi sarı-lacivertli takımın taraftarları büyük ilgi
Ülker Sports Arena'da yapılan maçta Fenerbahçeli taraftarlar tribünleri doldurdu.

Maç öncesi takımlarına büyük destek veren sarı-lacivertli taraftarlar, başantrenör Ergin Ataman başta olmak üzere, Galatasaray aleyhine tezahüratta bulundu.

Sarı-lacivertli kulüp, tribünlerdeki bütün koltuklara Fenerbahçe bayrakları bıraktı. Taraftarlar bu bayrakları sallayarak renkli görüntüler oluşturdu.

Karşılaşmayı, Galatasaraylı taraftarlar ise tribünden izleyemedi. İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı karar gereği, salon sporlarında iki takımın maçlarına deplasman ekibinin taraftarı alınmıyor.

Dursun Özbek, Ülker Sports Arena'da
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, deplasmanda oynanan derbide takımını desteklemek için salona geldi.

Özbek karşılaşmayı, Ülker Sports Arena'da locadan takip etti.

Aziz Yıldırım, takımı yalnız bırakmadı
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, derbi maçta takımını yalnız bırakmadı.

Önce, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde Metro Enerji Salonu'ndaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini izleyen Yıldırım, daha sonra bu salonun yanındaki Ülker Sports Arena'ya geçti.

Yıldırım maçı, kulübün genel sekreteri Mahmut Uslu, asbaşkanlar Salih Ozan Balaban ve Önder Fırat'la Fenerbahçe kenar yönetiminin hemen arkasındaki tribünden izledi.

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic
Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray Odeabank'ı 92-74 yendikleri maçta sarı-lacivertli taraftarlardan övgüyle bahsetti.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, maçın son çeyreğinde Galatasaray Odeabanklı Göksenin Köksal ile taraftarlar arasında yaşanan gerginlikle ilgili şunları söyledi:

"Tam olarak ne olduğunu görmedim ama taraftarı sakinleştirmek için oraya koştum. Genel olarak taraftarımızla gurur duyuyorum. Rakip takımların gelip maç oynayacağı en temiz salonlardan birisi burası. Burada 3 yılı aşkın süredir çalışıyorum ve her zaman güzel basketbol oynandı. Bizim taraftarımız basketboldan anlıyor, umarım her zaman aynı şekilde devam ederler. Hem takımı destekleme hem de rakibi rahatsız etmek açısından. Kendi açımdan da rakip takımı korumak adına elimden geleni yaptım onlara."

Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu'ndan taraftarı sakinleştirmesi için anons yapmasını kendisinin istediğini anlatan Sırp başantrenör, "Kalbimden bütün taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Müthiş bir atmosfer oluşturdular. Galatasaray'a karşı özeldir bu maçlar. Taraftar bizi inanılmaz motive etti. Takımım iki gün öncesine göre çok farklı bir tablodaydı. Bu demektir ki aynı motivasyonu her yerde bulmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kendilerine karşı çok iyi oynayan Galatasaray Odeabank'ı iyi analiz ettiklerini anlatan Obradovic, "Üçüncü çeyrek maçın anahtar noktası oldu. Hem hücumda hem savunmada akıllı oynadık." dedi.

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'ye 92-74 yenildikleri derbi maçta sarı-lacivertli taraftarların oyuncuları Göksenin Köksal'a gösterdiği tepkiyi sert bir şekilde eleştirdi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, son çeyrekte sarı-lacivertli taraftarların, oyuncusu Göksenin'e küfür ettiğini savunarak, şunları kaydetti:

"Sporda hep 'fair-play' diyoruz. Bundan 10 gün önce Fenerbahçe'yle kendi sahamızda karşılaştık. Gayet de temiz bir şekilde, en ufak olay çıkmadan maç sonuçlandı. Fenerbahçe taraftarının bu akşam milli oyuncumuz, takımı geçen sezon Avrupa Kupası kazanırken yüreğini ortaya koyarak Türk gençlerine örnek olan Göksenin Köksal'a karşı yapılan küfürleri kınıyorum. Kendimi geçtim, ben artık tecrübe kazandım. Onlara artık gülüp geçiyorum. Sloganları da eski, artık yeni bir slogan bulsunlar. Fenerbahçe büyük bütçelerle kurulu, Avrupa şampiyonluğuna oynayan bir takım ama kadrosunda oynattığı tek Türk yok. Galatasaray bu Türk oyuncularla Avrupa Kupası'nı kazandı. Biraz saygı istiyoruz."

Tepkilerden sonra Göksenin Köksal'ı tekrar oyuna alması da sorulan Ataman, şu cevabı verdi:

"Göksenin'i niye oyundan çıkarayım. Bir şey yapıp yapmadığını da görmedim. Tribünlere bir jest yapmış olabilir. Bu bir spor ve adrenalin var. Bu kadar küfürlere karşı Göksenin'in küfür ettiğini sanmıyorum. Belki eliyle 'ne yapıyorsunuz?' demiştir. Fenerbahçe yönetimi de bu konu hakkında çıkışacağına kendi taraftarını kontrol etmeye çalışsın. Biz bundan dolayı saha kapatma cezası aldık. Taraftarın bu davranışını kınıyorum."

"Büyük saygısızlık yapıldı"
Karşılaşma sonunda çalınan Ciguli'nin Binnaz şarkısına da tepki gösteren Ergin Ataman, "Çok büyük saygısızlık yapıldı maç bittiğinde. Soyunma odasına giderken, 'çalgıcı, nokta nokta' şarkısının çalınıp, taraftarlara 'Galatasaray' söyletilmesini şiddetle kınıyorum." dedi.

Ataman, Fenerbahçe'nin kaptanı Melih Mahmutoğlu'nun taraftarı uyarmak için yaptığı anonsa da değinerek, "Basketbolun kuralları var. Kulüp başkanı, sporcu anons yapamaz. Sonuçta anons yapan birisi var. Bu bir kural hatası ama Melih'in yaptığı iyi niyetli. Son 5 dakikada hiçbir gerginlik yapmadık. Çünkü taraftar tahrik olup, 3. anons yapılsaydı, 'Ataman mahsus yapıyor, Fenerbahçe'nin sahasını kapattırıyor.' denilecekti. Mola alıp oyuncularıma 'kaybettik, tahrik etmeyin. Bundan sonraki Galatasaray maçında sahaları kapanmasın, bunu yapmayın.' dedim. Son 5 dakikayı da sakin geçirdik." ifadelerini kullandı.

AA