Beşiktaş'ın önceki gün Başakşehir'le oynadığı mücadelenin 87. dakikasında kendisine sart gösteren hakem Mete Kalkavan'a ağır küfürler eden Caner Erkin'e ağır ceza yolda. Kalkavan'a "O... ç... seni" dediği ekranlara yansıyan tecrübeli oyuncunun bu sözleri hakemin raporuna girmese de dünkü gelişmeler olayın seyrini değiştirdi.

PFDK'YA SEVK EDİLDİ

Her ne kadar görüntülerden ceza verilmesi söz konusu olmasa da Caner'in dün akşam saatlerinde sosyal medya hesaplarından yaşananlarla ilgili bir özür mesajı yayınlaması TFF Hukuk Kurulu'nu harekete geçirdi. Bu açıklamayı bir itiraf olarak değerlendiren kurul, 29 yaşındaki sol beki sportmenliğe aykırı hareket (El kol hareketleri) ve hakaretten (küfür) PFDK'ya sevk etti.

Caner'in sportmenliğe aykırı hareketten 1 maç, hakaretten 3 maç, yani toplamda 4 maç men cezasının alması bekleniyor.

KALKAVAN DUYMAMIŞ

Karşılaşmanın ardından gözlemci ile sohbet eden hakem Mete Kalkavan'ın ise Caner'in söylediklerinden haberi olmadığı ortaya çıktı. Kalkavan'ın "Statta büyük uğultu vardı. Caner'in dediklerinin hiçbirini duymadım. Bazı pozisyonlarda oyuncular da düdüğümün sesini duymadı" dediği öğrenildi.

EMRE BELÖZOĞLU TARİFESİ

Caner'in sosyal medyada yayınladığı özür mesajı sonrası disipline sevk edilmesi akıllara Emre Belözoğlu'nu getirdi. 2011-12'de Trabzonsporlu Zokora'ya sarf ettiği hakaretler ekranlara yansısa da rapora girmeyen Emre, bir yayına katılıp özür dilemişti. Emre'nin özrü 'itiraf' olarak görülüp 2 maç ceza verilmişti.

KÜFÜRLER RTÜK'E TAKILDI

Caner Erkin'in sinkaflı küfürleri canlı yayında ekranlara yansırken, yayıncı kuruluştaki beIN Final programında bu görüntülere karşılaşmanın ardından yer verilmedi. Yapılan açıklamada, "RTÜK kuralları çerçevesinde ekrana getiremiyoruz" denildi.

(HT Spor)