Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Hasan Subaşı Tesisleri'nde haftalık değerlendirme toplantısı yaptı. Trabzonspor deplasmanında takımının zor bir maç oynayarak 3 puan kazandığını hatırlatan Çalımbay, cumartesi günü karşılaşacakları Adanaspor maçının Trabzonspor'dan daha önemli olduğunu vurguladı. Taraftarlarının nünde Adanaspor maçını mutlaka çok iyi bitirmeleri gerektiğini kaydeden Çalımbay, şunları kaydetti: "Bu maç oynayacağımız final maçlarından en önemlisi. Kazanmak için her şeyi ortaya koyacağız. Düne kadar gösterdiğimiz maçların hepsinin üstüne koymamız gereken bir maç. Bütün oyuncularımın kapasitesinin üstüne çıkması gereken bir maç. Oyun disiplininden kopmamamız gereken bir maç. Trabzon gibi bir deplasmandan 3 puanla dönüyorsak Adanaspor maçını da kazanmamız gerekiyor. Trabzon maçı gibi Adana maçı da bir final bizim için. Trabzon deplasmanının öneminin daha da artması için Adana maçını çok iyi bitirmemiz gerekiyor."

ETO'O YARIN ANTRENMANA ÇIKACAK

Çalımbay, Samuel Eto'o'nun bugün Antalya'ya geleceğini ve yarın antrenmanda yer alacağını belirtti. Eto'o'nun tedavi sürecinde çalışmalarından haberdar olduğunu anlatan Rıza Çalımbay, yıldız futbolcunun MR'nın çekildikten sonra kendisiyle görüşüp Adanaspor maçı kadrosuna alıp almayacağını değerlendireceğini söyledi.

Transfer çalışmaları hakkındaki bir soru üzerine ise Çalımbay, yönetimle aralarında sorun olmadığını ve ortak karar aldıklarını söyledi. Seçtiği oyuncuyla ilgili yönetim ve başkanla ortak karar doğrultusunda transfer çalışması yürüttüklerine değinen Çalımbay, "Transferi ben yaparım. Transfer benim isteğim doğrultuda olur. Mükemmel yönetimimiz var. Her şeyi konuşarak, paylaşarak yapıyoruz. Oyuncu transferini teknik heyetin isteği doğrultusunda yapacağız" dedi.

"ADANA MAÇINI KAZANMAMIZ GEREKİYOR"

Her maçı kazanmak için sahaya çıktıklarını anlatan Çalımbay, şunları söyledi: "Bulunduğumuz yer iyi bir konum değil. Her maça puan ya da puanlar almak için sahaya çıkıyoruz. 3 maç bizi havaya sokmamalı, ayağımızı yere basmalıyız. Herkes 1 ay önceki durumu aklına getirsin, sıkıntılı bir süreçti. Daha yolun başındayız. Böyle çok maç oynayacağız. 3 maç kazanmakla bir şey olmaz. Düşünün iki maç kazanan ligde üst sıraya çıkabiliyorsa, 2 maç kaybeden de aşağı düşebiliyor. Devreye kadar 5 final maçımız var. Onlardan puan ya da puanlar almamız gerekiyor. Adana maçı bizim en kritik maçımız. Trabzon maçını unuttuk. Geçti gitti o maç. Bundan sonra oynayacağımız çok önemli kritik Adana maçı var. Adana maçını kazanmamız gerekiyor."

BJK TARAFTARI ÖRNEĞİ

Tribünde taraftar desteğinin önemini de dikkati çeken Rıza Çalımbay, Adana maçını kazanmak için desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Dün oynanan Beşiktaş, Benfica karşılaşmasında siyah-beyazlı taraftarı örnek veren Çalımbay, "Beşiktaş maçındaki en önemi şey taraftardı. Aynısını Antalyaspor taraftarından bekliyoruz. Onu yapacak güce sahibiz Antalyaspor olarak. Trabzon'da az sayıda taraftarımızın verdiği destek mükemmeldi. Taraftar desteğine çok ihtiyacımız var. Bu maçta da onların bizimle olacağını ve takımı destekleyeceğine yürekten inanıyorum. Onlarla beraber mutlu ve güzel günler oynayacağız. Taraftar desteğiyle Adanaspor maçını iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

dha