br />Yeni sezon öncesi takımda bazı değişiklikler olduğunu hatırlatan Uruguaylı file bekçisi, "Değişim bu sezona özel değil. Tüm takımlarda böyle durumlar yaşanır. Bazı oyuncular gider, başka oyuncular gelir. Futbolda bu hep olacaktır. Bizim hedefimiz, yine şampiyonluk" dedi.
Geride kalan sezonun sonunda Fenerbahçe'ye karşı kazandıkları Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunun önemine vurgu yapan Muslera, "Bu kupanın bizim için çok büyük anlamı vardı. UEFA'nın verdiği cezanın uzamasına da böylece engel olduk. Önümüzdeki sezon sergileyeceğimiz performansla yine Şampiyonlar Ligi'nde yer alabiliriz. Şu anda takım arkadaşlarımız ve hocamızla beraber konuştuğumuz tek şey, şampiyonluk. Aramıza yeni katılanlar olacaktır. Onların da desteğiyle bu yolda en iyi şekilde ilerlemek istiyoruz" diye konuştu.
Yönetim tarafından oyunculara yönelik verilen para cezalarıyla ilgili soruya tecrübeli file bekçisi, "Cezalarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum çünkü sportif anlamda buradayız ve en iyi şekilde sezona hazırlanmak istiyoruz. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum" yanıtını verdi.
Galatasaray'da geleceğinin sık sık gündeme getirilmesine de değinen Muslera, "Ayrılıp ayrılmayacağım sorularına karşılık, hep burada çok mutlu ve rahat olduğumu söyledim. Yine tekrarlıyorum. Burada çok mutlu ve rahatım. İki sezon daha kontratım var. Galatasaray bana çok şey kazandırdı ve ben de en iyi şekiler karşılık vermek istiyorum" şeklinde konuştu.
Darbe girişimiyle ilgili yaşadıklarının sorulması üzerine, "Olaylar yaşandığı anda ülkeme dönmeyi düşünmedim, çünkü havalimanı kapalıydı" diye esprili bir yanıt veren Muslera, şunları söyledi:
"İşin şakası bir yana, olaylardan 15-20 dakika önce Atatürk Havalimanı'ndaydım ve eve yeni geçmiştim. Yanımda da bir Türk arkadaşım vardı ve olayları anlamaya çalışıyordum. Kolay değil, yabancısınız ve olayları anlamaya çalışıyorsunuz. Bu bizi etkileyebiliyor. Diğer taraftan, Türkiye'nin ne kadar güzel bir ülke, İstanbul'un ne kadar güzel bir şehir olduğunu biliyorum. Türkiye kesinlikle bu olayları hak etmiyor. Türk halkının en güzel tepkiyi verdiğini düşünüyorum. Ortak yorumlar, durumun kontrol altında olduğu yönünde. Bu yüzden beni rahatsız eden bir şey yok. Umarı böyle şeyler tekrar yaşanmaz."
Meydana gelen olaylarla ilgili olarak Uruguay'daki ailesinin tepkilerini de anlatan sarı-kırmızılı oyuncu, "Ben senelerdir buradayım. Eşim de 2 yıldır İstanbul'da. Ailem de bu dönemde defalarca geldi. Türkiye'yi yakından tanıyorlar. Tabii ki yabancı biri olarak anlamak kolay değil. Ailemle telefonda konuştum. Durumun iyiye gittiğini söyledim. İlk başta endişelilerdi ama şimdi durum iyi. Hepimiz bu ülkeyi iyi tanıyoruz ve her şeyin iyiye gideceğini biliyoruz" dedi.
Muslera, sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Jan Olde Riekerink'le devam etme kararı alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Hollandalı teknik adamdan övgüyle söz eden Muslera, "Riekerink'in çok iyi bir hoca olduğunu düşünüyorum. Futbolu iyi bildiğini, enerjik bir insan olduğunu düşünüyorum. Bizimle arası çok iyi. Devam etmesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Tempolu ve yoğun antrenmanlar yapıyoruz. Yeni sezona bizi en iyi şekilde hazırlıyor. Teknik direktör olarak devam etmesinden mutlu olduğumu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.
Geride kalan sezonda Galatasaray'ın gol yeme rekoru kırdığının hatırlatılması üzerine Muslera, "Futbolda bu tip şeyler oluyor. Her zaman başarı kazanılamayabiliyor. Bu dönemden de çok şey öğrendik. Yeni sezon için dersler çıkardık. Galatasaray tarihinde, bir sezonda en az gol yiyen kaleci rekorunu kırmıştım. Geçen sezon ise en fazla gol yenilen sezon oldu. Demek ki iki rekorum var. Ben burada çok önemli başarılar ve şampiyonluklar kazandım. Demek ki bu da yaşanacakmış" dedi.
Claudio Taffarel'in kaleci antrenörlüğü görevini bırakmasından duyduğu üzüntüyü anlatan Muslera, bu durumu önceden bildiğini, yerine bu görevi üstlenen Fadıl Koşutan'a da güvendiğini vurguladı.
Muslera, yakın zamanda vefat eden Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren'le beraber zaman geçirme fırsatı bulmuş olmaktan gurur duyduğunu, sarı-kırmızılı kulüpten ayrıldığında kendisinin onun gibi anılmayı istediğini belirtti.