İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında evinde Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, zirvenin 5 puan gerisine düştü.

Ligin 6. haftasında derbi maçta Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, Trabzonspor karşısında da puan kaybı yaşadı.

Rakibi karşısında iki defa öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Beşiktaş, sahadan beraberlikle ayrıldı. Üst üste 2 haftada 5 puan yitiren siyah-beayzlı ekip, 19 puanla lider durumda bulunan Galatasaray'ın 5 puan gerisine düşmekten kurtulamadı. Beşiktaş, bu beraberlikle 14 puana yükseldi.

- 2 haftada 4 gol yedi

Beşiktaş, son haftalarda savunmada düşüş yaşıyor.

Geçen hafta Fenerbahçe'nin 2 golüne engel olamayan siyah-beyazlı ekip, Trabzonspor karşısında da kalesinde 2 gol gördü.

- İç sahada yenilmezlik 31 maça çıktı

Beşiktaş, ligde iç sahadaki yenilmezliğini 31 maça çıkardı.

Siyah-beyazlı ekip, evinde yaptığı son 31 lig maçında yenilgi görmedi. Süper Lig'de ev sahibi olduğu bir maçta son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Teleset Mobilya Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak alan siyah-beyazlı takım, bu yenilginin ardından oynadığı 31 iç saha mücadelesinde rakiplerine galibiyet şansı vermedi.

Beşiktaş, 6'sı 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim, 1'i Atatürk Olimpiyat, 24'ü de Vodafone Park'ta olmak üzere ligde evindeki son 31 maçta 26 galibiyet ve 5 beraberlikle 83 puan topladı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 78 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 23 gol yedi.

- Son 5 maçta ikişer gol attı

Beşiktaş, Vodafone Park'taki son 5 resmi maçında ikişer gol attı.

Bu sezon Antalyaspor'a 2 gol atarak bu serisine başlayan siyah-beyazlı takım, ligde Bursaspor ve Atiker Konyaspor karşılaşmaların ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig karşısında ikişer golle sevindi. Beşiktaş, son olarak Trabzonspor karşısında fileleri iki kez havalandırdı.
 

- Talisca, 4 maç sonra gol attı

Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü atan Anderson Talisca, 4 maç sonra ligde bu sevinci yaşadı.

Ligin 2. haftasında Kasımpaşa filelerini havalandıran ancak sonraki Bursaspor, Kardemir Karabükspor, Atiker Konyaspor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında suskun kalan Talisca, 13. dakikada Trabzonspor karşısında golü buldu.

Şampiyonlar Ligi'nde de 2 golü bulunan Talisca, bu sezon resmi maçlarda 4. kez fileleri havalandırdı.

- Lens, ilk gol sevincini yaşadı

Siyah-beyazlı ekibe 2-1 üstünlüğü getiren golü atan Jeremain Lens, bu sezon ilk gol sevincini yaşadı.

Sezonun ilk maçlarında etkisiz kalan ve fazla ilk 11'de oynama şansı bulamayan Lens, 58. dakikada şık bir vuruşla fileleri havalandırdı.

Lens, takımının 2-1 önde olduğu sırada kritik bir pozisyonda gol atmayı başaramadı. Hollandalı oyuncu, 79. dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı auta atarken, 80. dakikada Trabzonspor 2-2 beraberliği sağladı.

- Fabricio'dan kritik kurtarışlar

Siyah-beyazlı ekipte kaleci Fabricio Agosto Ramirez, 2 gol birden yemesine rağmen zaman zaman kritik kurtarışlara imza attı.

Fabricio, takımının savunmada eksik yakalandığı anlarda başarılı kurtarışlarıyla rakiplerine 3. gol şansını vermedi.

- Gökhan Gönül ilk kez oynadı

Beşiktaş'ta ikinci yarıda Gary Medel'in yerine oyuna dahil olan Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez forma giydi.

Sezon öncesi bir operasyon geçiren Gökhan, forma hasretini Trabzonspor karşılaşmasıyla sonlandırdı.

- Negredo, yine etkisiz kaldı

Beşiktaş'ta ilk 11'de görev alan Alvaro Negredo, yine suskun kaldı.

İspanyol oyuncu, sadece ilk yarıda bir pozisyon buldu ancak şutunda üst direğe çarpan meşin yuvarlak üstten auta gitti. Negredo, 58. dakikada yerini Cenk Tosun'a bıraktı.

Negredo'nun yedek kulübesinde koltuğu tekmelediği görüldü.

- Trabzonspor'da da puan kayıpları sürdü

Trabzonspor, iki kez geriye düştüğü maçta beraberliği sağlamasına rağmen son haftalardaki puan kaybını sürdürdü.

Ligde son galibiyetini 4. haftada Gençlerbirliği'ni 3-1 yenerek alan bordo-mavili ekip, son 3 haftada 7 puan kaybı yaşadı. Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kalan ve geçen hafta evinde Aytemiz Alanyaspor'a 4-3 mağlup olan Trabzonspor, Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Bordo-mavili ekip ligde puanını 9'a yükseltti.

- Olcay Şahan, golüne sevinmedi

Trabzonspor adına skoru 1-1 beraberliğe getiren Olcay Şahan, attığı golün ardından herhangi bir sevinç gösterisi yapmadı.

Olcay, attığı gol sonrası kale arkasındaki Beşiktaşlı taraftarları selamlamakla yetindi. Siyah-beyazlı taraftarlar da Olcay Şahan'ı bu hareketinden dolayı alkışladı.

- Rodallega'dan Beşiktaş'a 5. gol

Bordo-mavili ekibin ikinci golünü atan Hugo Rodallega, Beşiktaş'a karşı etkili oyununu sürdürdü.

Teleset Mobilya Akhisarspor formasıyla siyah-beyazlı ekibe 3 gol atan Rodallega, Trabzonspor kariyerinde de Beşiktaş karşısında 2. kez gol sevinci yaşadı.

- Maçta 8 sarı kart

Maçın hakemi Fırat Aydınus, karşılaşma boyunca sık sık sarı kartına başvurmak zorunda kaldı.

Beşiktaş'ta Medel, Caner Erkin, Babel ve Tolgay Arslan, Trabzonspor'da ise Burak Yılmaz, Hubocan, Okay Yokuşlu ve Onazi sarı kart gören oyuncular oldu.

- Rodallega, sedyeyle soyunma odasına gitti

Trabzonspor'a beraberlik golünü getiren Rodallega, mücadelenin bitişinin ardından kendini yere bıraktı.

Attığı gol sırasında da bir sakatlık yaşayan bordo-mavili oyuncuya ilk müdahale saha içinde yapıldı. Rodallega, daha sonra sedyeyle soyunma odasına götürüldü.