AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Vali ve kaymakamlarımıza militan denilerek ahlak dışı ifadelerle saldırılmasını kınıyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vali ve kaymakamlarımız Covid-19 başladığı günden beri gece gündüz demeden vazife başında salgınla mücadele ediyorlar. Mülki idaremizin kapasitesini bu dönemde daha yakından gördük. Vali ve kaymakamlarımıza militan denilerek ahlak dışı ifadelerle saldırılmasını kınıyoruz. Vali ve kaymakamlarımız, ’militanca bir siyaset’ anlayışı tarafından hedef alınıyor. Buna müsaade etmeyiz. Vali ve kaymakamlarımızın yanı sıra askerlerimiz, öğretmenlerimiz ve sanatçılarımız da bu militan siyaset tarafından saldırıya uğruyor." ifadesini kullandı.

"Farklı coğrafyalarda Türkiye Cumhuriyeti bayrağını dalgalandıran, sınırlarımızı düşman saldırılarından koruyan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan açıklamalar ise tam bir şuursuzluk örneğidir" diyen Çelik açıklamasına şöyle devam etti:

"CHP’li sıfatı taşıyan yöneticilerin, işçi, çiftçi, öğretmen, basın mensuplarına yönelik saldırı furyası uzman çavuşlarımızı da hedef almıştı. CHP idarecileri terörle mücadele eden askerlerimize ’militan’ diyerek hakaret ediyor. Tüm bu saldırganlıkları kınıyoruz. ’Militan siyaset’ yıllarca ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ama millet bu egemenliği Cumhuriyet Halk Fırkası eliyle kullanır’ anlayışı ile demokrasiyi baskı altına aldı. Bu gerici anlayış artık sona ermiştir. Muhalefet etmek demokrasideki en kuvvetli haktır. Demokratik muhalefet yerine militanca bir siyasi saldırganlık üretmek yanlıştır. Böyle saldırgan bir dil muhalefet kavramını da zehirlemektedir. Herkes demokratik adaba uygun konuşmalıdır."

(İHA)