Siyah-beyazlı takım, Avrupa'da şu ana dek 10 gol atan Quaresma'nın fileleri havalandırdığı 9 karşılaşmada rakiplerini 5 kez mağlup etti. Portekizli oyuncunun gol attığı 3 karşılaşmayı beraberlikle bitiren Beşiktaş, bu maçlarda sadece bir kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Quaresma, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez gol sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, Ricardo Quaresma'nın fileleri havalandırdığı Dinamo Kiev ve Napoli maçlarını 1-1 beraberliklerle tamamladı. Tecrübeli oyuncu, bu organizasyonda iki kez de asist yaparak takımına katkı yapmayı sürdürdü.

- Taraftarı önünde daha etkili oluyor

Ricardo Quaresma, İstanbul'daki Avrupa maçlarında daha etkili bir performans sergiledi.

Portekizli oyuncu, takımının iç saha maçlarında 7 kez rakip fileleri havalandırmayı bildi. Quaresma, gollerinin 3'ünü ise deplasman karşılaşmalarında kaydetti.

- Bobo'yu yakalamaya çalışacak

Şampiyon Ligi'nde bu sezon attığı 2 golle Avrupa kupalarındaki gol sayısını 10'a çıkaran ve bu alanda siyah-beyazlı ekibin en skorer üçüncü oyuncusu unvanını elde eden Quaresma, Benfica karşılaşmasında fileleri havalandırarak 12 gollü Bobo'yu yakalamaya çalışacak.

Portekizli oyuncu, bu sevinci tekrar yaşayarak ayrıca 14 golle siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu'na biraz daha yaklaşmayı hedefleyecek.

Takımın şu anki kadrosunda bulunan Cenk Tosun'un Avrupa kupalarında 3 golü bulunurken, Oğuzhan Özyakup ve Vincent Aboubakar ikişer, Anderson Talisca, Adriano Correia ile Tolgay Arslan birer kez golle buluştu.