Medipol Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Belçika'nın Club Brugge takımı oldu. Geçtiğimiz sezonu Belçika Ligi'ni Anderlecht'in 7 puan gerisinde ikinci sırada tamamlayan Club Brugge, Şampiyonlar Ligi'ne 3. Ön eleme turundan katılmaya hak kazandı. İç sahadaki maçlarını 30 Bin kapasiteli Jan Breydel Stadyumu'nda oynayan mavi-siyahlı ekibi Hırvat Teknik adam Ivan Leko çalıştırıyor. Ülkesinin başarılı takımları arasında yer alan Club Brugge, Belçika Ligi'nde toplamda 13 kez şampiyon olurken, 11 kere de Belçika Kupası'nı müzesine götürdü.

"TÜRK TAKIMLARINA KARŞI ÜSTÜN"
Club Brugge, Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla 5 kez karşı karşıya geldi. Belçika temsilcisi bu maçlarda 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. 2002-2003'te UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile aynı grupta yer alan Club Brugge, Galatasaray'dan 4 puan aldı. İki ekip arasında İstanbul'da oynanan maç 0-0 biterken mavi-siyahlılar Belçika'da oynanan karşılaşmayı ise 3-1 kazanmayı başarmıştı.

Belçika temsilcisi, 2006-2007'de ise UEFA Kupası'nda Beşiktaş ile aynı gruptan yer aldı. O zamanki statüye göre tek maç üzerinden oynanan UEFA Kupasında Beşiktaş, İstanbul'da rakibini 2-1 skorla yendi. 
2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Beşiktaş ile eşleşen Brugge, siyah-beyazlıları 2-1 ve 3-1'lik skorlarla her iki maçta da yenerek kupanın dışına itmeyi başarmıştı.