Bu sezon Rusya'nın Zenit takımıyla anlaşan Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, gittiği takımlarda başarılarıyla dikkati çekiyor.

Rumen teknik adam, Galatasaray, Beşiktaş ve Shakhtar Donetsk'teki başarılı performansını, Rusya Premier Lig takımlarından Zenit'te de devam ettiriyor.

Rusya Süper Kupa'sında CSKA Moskova'yı 1-0 yenen Zenit'e ilk kupasını kazandıran Lucescu, bu sezon takımıyla çıktığı 13 resmi müsabakada hiç yenilgi almadı.

Ligde 11 karşılaşmada 7 galibiyet ve 4 beraberlik alan Lucesculu Zenit, 25 puanla Spartak Moskova ile zirveye ortak olurken, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı üç maçtan da (Maccabi Tel Aviv, AZ Alkmaar, Dundalk) galip ayrıldı ve D Grubu'nda liderlik koltuğuna oturdu. Rusya Kupası ilk turunda da rakibi Tambov'u 5-0 ile geçen Zenit, ikinci tura yükseldi.

Galatasaray ve Beşiktaş'ı şampiyon yaptı
Eski bir futbolcu olan Mircea Lucescu, teknik direktörlük kariyerine 1979 yılında Corvinul Hunedoara takımıyla başladı.

Tecrübeli Rumen teknik adam Türkiye'de ilk olarak Galatasaray takımının teknik direktörü olmuştu.

UEFA Kupası kazanmış ve 4 sene üst üste şampiyon olmuş Galatasaray'ın başına 2000 yılında geçen Mircea Lucescu, sarı-kırmızılı kulübe gelir gelmez UEFA Süper Kupa'yı kazanarak tarihe geçti.

Sarı-kırmızılı kulüpten ayrıldıktan sonra Beşiktaş ile anlaşan Lucescu, siyah-beyazlıların 100. yılında kulübün başında bulundu ve tarihi bir şampiyonluğa imza attı.

Lucescu'nun yönetiminde Beşiktaş, 2002-2003 sezonunda 85 puan toplayarak şampiyon olmuştu.

Türkiye'de iki farklı takımda şampiyonluk elde eden Lucescu, 1959'dan bu yana bugün Süper Lig adıyla oynanan Türkiye 1. Futbol Ligi'nde bunu başaran 4 teknik adamdan biri oldu.

aa