Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, sarı-lacivertli takımdaki geleceğiyle ilgili kararını verdiğini ve bunu kulüp yönetim kuruluna ilettiğini söyledi.

Advocaat, Aytemiz Alanyaspor'u deplasmanda 3-2 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, mart ayında bir karar açıklayacağını söylediği hatırlatılarak yöneltilen soruya, "Kararımı verdim ve yönetime söyledim. Onların söylemesi daha iyi olur." cevabını verdi.

Maçta ilk 20-25 dakika kötü bir görüntü sergilediklerini, Alanyaspor'un da bu dönemde iki gol bulmayı başardığını ifade eden Advocaat, rakibe karşı yeterince sert oynamadıklarını belirtti.

Mücadelede 2-0'dan sonra oyunu kontrol etmeye ve pozisyonlar üretmeye başladıklarının altını çizen Advocaat, şöyle devam etti:

"İki güzel gol bulduk. Maçın ikinci yarısına, ilk yarıda bıraktığımız yerden devam edecek şekilde başladık. Oyunu kontrol etmeyi başardığımızı düşünüyorum. Aatıf'ın harika bir golü vardı. O golle 3-2'yi bulmayı başardık. Aatıf'ın performansından bu akşam çok memnun kaldım. Sahanın en iyi oyuncularından biriydi. Aynı zamanda, ilk yarının sonlarına doğru bana göre 'yüzde 100 gol' şeklinde değerlendirilmesi gereken bir pozisyon vardı. Televizyondan tekrar izledim pozisyonu. Düşüncemi koruyorum. 2-0 geriye düşüp maçı 3-2 almışız. Gerçekten bu son derece memnuniyet verici."

Kulüp medya sorumlusu Demirkol ile muhabir arasında gerginlik

Öte yandan, Advocaat'ın basın toplantısı sırasında soru sormak isteyen Beyaz TV muhabiri Devrim Zengi'ye kulüp medya sorumlusu Fatih Demirkol söz vermedi. Demirkol'un "Basın toplantısının sağlıklı bir şekilde devam etmesi için sağlıklı bir şekilde oturun ya da sizi dışarıya alacağız." sözü üzerine Zengi, "Ben de sizi protesto ediyorum. Hocaya da bunu (mektubu) veriyorum, hocadan da rica ediyorum o mektuba cevap versin. Bunları hak etmiyoruz. Biz sadece görevimizi yapıyoruz." diyerek basın toplantısından ayrıldı.

Aytemiz Alanyaspor cephesi

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Safet Susic ise skoru erken bulmalarına karşın, etkili oyunu devam ettiremediklerini söyledi.

Susic, karşılaşmanın ilk 25 dakikasında çok etkili oynadıklarını vurgulayarak, "İlk 30 dakikada maçı bitirebilirdik. Basit hatalardan gol yedik. Golden sonra Fenerbahçe iyi oynamaya başladı. Ardından iyi oynamadık ve yenildik. Yediğimiz gollerin hepsi basit hatalardan kaynaklandı. Böyle hatalardan gol yerseniz, yenilmek de normal olur. 2-0 öne geçtik ama ardından baskı yedik." şeklinde konuştu.