Başbakan Binali Yıldırım AK Parti 113. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Anayasa değişikliği çalışmalarına değinen Yıldırım, "Ortak mutabakat zemini aramayı sürdüreceğiz" dedi.

"Vesayet anayasasını değiştireceğiz. Bu konudaki kararlılığımız devam ediyor" diyen Yıldırım, anayasa değişikliği çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.

Teklifin kısa bir süre içerisinde Meclis'e sunulacağını belirten Başbakan, "Ortak mutabakat zemini aramayı sürdüreceğiz. Sonra karar aziz milletimizindir. Milletimiz 3 Kasım'da söylediği sözün arkasındadır. Bugüne kadar Türkiye'ye değişim umudu verememiş olanlar ne kendilerini ne söylemlerini değiştirebildiler. Bugün milletin değişim talebine karşı çıkanlar eski tas eski hamam devam ediyor. Bu ülke vesayet anayasasıyla yoluna devam edemez" diye konuştu.

Yıldırım şöyle devam etti: "Çare üreten bir sisteme geçilmesini millet istiyor. Hedefimiz demokrasiyi verimli ve etkin bir şekilde işletecek hükümet sistemini hayata geçirmektir. Bu kararları almak inşallah bizlere nasip olacak. Her şeyi samimi bir şekilde milletle konuşacağız."

"BİZ 79 MİLYONUN HİSSİYATIYLA KONUŞUYORUZ"
Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle: "Zümre, bölge siyaseti yapanlar birlik ruhunu asla anlayamazlar. Biz 79 milyonun hissiyatıyla konuşuyoruz. 2002'de koalisyon çıkmazlarına, vesayet odaklarına karşı mührü bize teslim eden milletimize 14 yıldır hizmet ediyoruz. Milletimizle ayrı-gayri düşmeden ilerliyoruz. En temel dayanağımız milletimize olan inancımız ve güvenimiz oldu.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz ağırlıklarından kurtularak şaha kalktı. İstikrardan, güvenden asla taviz vermedik. İlham aldığımız tek şey milletin bize olan inancıydı. Türkiye üzerinde karanlık hesapları olanlar bizi hiç sevmedi. Çünkü AK Parti milletin makus tarihini adım adım değiştiriyordu.

BATI'YA PAKİSTAN ÖRNEĞİ
15 Temmuz gecesi bütün dünya bu milletin bileğinin bükülemeyeceğini gördü. Sokağa inen milyonlar darbeci teröristleri bozguna uğrattı. Darbe girişimi karşısında dimdik duran milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin huzurunda kardeş ülke Pakistan'a teşekkür ediyorum. Pakistan devletinden daima dostluk ve yakınlık gördük.

Bugün bir kere daha desteklerini açıkça ortaya koyarak FETÖ ile mücadelede yanımızda yer aldılar. Pakistan hükümeti FETÖ'ye ait 23 okulda çalışan öğretmenlerin ülkeyi terk etmesini istedi. Kardeş Pakistan'ın bu yürekli tutumu, ümit ederim ki başta batılı ülkeler olmak üzere diğer ülkelere örnek teşkil eder.

BÜTÜN ÜLKELER TEHDİT ALTINDA
Terör bütün dünyada barışa, huzura karşı en büyük tehdittir. Gerekli önlemler alınmaz ise bir süre sonra hiçbir ülke terör etki alanının dışında kalmayacak. Hiçbir ülke güvende olmayacak. Bugün Türkiye'nin maruz kaldığı saldırıları sadece Türkiye'nin işi görmek büyük bir hatadır. Irak ve Suriye'ye yerleşmiş olan örgütlerin sadece Türkiye'yi tehdit ettiğine inananlar yanılıyor. Türkiye, her türlü teröre karşı mücadelesini kararlılıkla vermeye devam edecek. Örgütün adının PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ olması hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Bütün örgütlere karşı operasyonlarımızı yurtiçi ve yurtdışında sürdüreceğiz. Türkiye bu zorlu yollarda yürümeye alışık bir ülke. "