Referandum mitinglerine  Bingöl ve  Muş'ta devam eden Başbakan  Binali Yıldırım, havada tehlikeli anlar yaşadı. Yıldırım ve beraberindekileri  Bingöl'deki mitingden sonra  Muş'a götüren helikopter, yoğun sisten dolayı  Muş Havaalanı pistini üç kere pas geçti.

TATVAN İLÇESİNE DE İNEMEDİ

Ardından  Bitlis'in  Tatvan ilçesine yönelen helikopter, burada da iniş yapamayınca yeniden  Muş il merkezine döndü.


MAHELLEDE BULDUĞU BİR ALANA İNDİ

Kale Mahallesi'ndeki uygun bir alana inen helikopterdeki Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler, daha sonra yakındaki bir eve konuk oldu. O anlar helikopterdekiler tarafından görüntülendi.

Sorunsuz iniş yapan Yıldırım, daha sonra binlerce kişinin katılımıyla  Muş Belediye Meydanı'nda yapılan mitinge geçti.


ALANDA ANONS YAPILDI

Başbakan Yıldırım'ın, konuşması öncesi miting alanında, "Sayın Başbakanımız sizlerle buluşmak için inanın çok zorlu yollardan geçti. Önce uçakla gelecekti, sis nedeniyle  Bingöl'den uçak kalkamadı. Helikopterle geldi, helikopter  Muş Havalimanı'na iniş yapamadı.


Stada inmek istediler, üç defa denediler, inemediler. Daha sonra  Tatvan'a gitmeye karar verildi, oradan gelecekti. Orada sis aynı şekilde devam ettiği için, oradan da vazgeçildi. Ama Sayın Başbakanımız, 'Ne olursa olsun, ben Muşlu kardeşlerimle görüşeceğim.' dedi ve helikopter  Muş'a indi." anonsu yapıldı.


DAHA ÖNCE DE BARTIN'A İNEMEMİŞTİ

Başbakan  Binali Yıldırım, haftaiçi planlanan  Bartın ve  Sinop mitinginde de benzer bir talihsizlik yaşamıştı. Yıldırım, uçağı sis nedeniyle iniş yapamayınca, Bartınlılara video konferans yoluyla  Sinop'tan seslenmişti.