AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Ankara İl Başkanlığınca Pursaklar'daki Selçuklu Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Ankara Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ankara'nın Hacı Bayram Veli'nin şehri, ahiliğin başkenti, milli mücadelenin karargahı, Cumhuriyetin başkenti olduğunu belirtti.

Şimdi yeni bir heyecanın yaşandığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yeni bir döneme gün sayıldığını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

"24 Haziran'da Türkiye'nin 16 yıllık kazanımlarını 2023'e taşıyacak tarihi bir seçime gidiyoruz. Sizler ülkemizi Cumhuriyetin 100. yılına taşıyacak kadrolar olarak tarihe geçeceksiniz. Sizleri tebrik ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle teşkilatlarımız, hep beraber yine meydanlarda, sahadayız. Partimizin 13. zaferini kutlamak için sabırsızlanıyoruz. Allah'ın izni ve inayetiye, milletimizin kararıyla 24 Haziran'da bir kez daha 'Durmak yok, yola devam' diyoruz. Bu yolla bayrağı devralacak, Türkiye'yi aydınlık ufuklara taşıyacak birbirinden değerli adaylarımız, kardeşlerimiz burada. İşte Ankara'nın temsilcileri, birbirinden değerli vekil adaylarımız burada. İnşallah milletimizden, Ankaralı hemşehrilerimizden vekaleti alarak tarihin en güçlü Meclisi'ni oluşturacaksınız."

"Sizler bu sistemin öncüleri olacaksınız"

Başbakan Yıldırım, 24 Haziran'daki seçimin önemli bir farklılığının bulunduğuna işaret ederek, şu görüşlerini paylaştı:

"Bu seçim 16 Nisan referandumundan sonra kabul edilen anayasa değişikliğine göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulanacağı ilk seçimdir. Bu seçimin milletvekilleri, yeni sistemin ilk milletvekilleri olacak. Türkiye yeni sistemle beraber çok daha hızlı karar veren, zamanı daha etkin kullanan ve 2023 hedeflerini vakit kaybetmeden gerçekleştiren bir güçlü hükümete, istikrarlı yönetime ve güçlü bir Meclise sahip olacak. Sizler bu sistemin öncüleri olacaksınız. TBMM'de yeni bir görev anlayışıyla, daha güçlenmiş yasama, güçlü yürütme, tam bağımsız ve tarafsız yargıyla, erklerin birbirinden ayrıldığı, demokrasinin güçlenerek geliştiği yeni bir dönemin milletvekilleri olarak siz tarihi bir görev yapacaksınız. Milletimizin emanetini bihakkın taşıyacağınızdan zerre kadar şüphem yok. Bu davaya omuz veren herkesten Rabbim razı olsun. Allah milletimize, ülkemize hizmet etmek için samimiyetle yola çıkan bütün kardeşlerimizin yardımcısı olsun."

'Yıllık 426 milyarlık vaat yapmış'

Başbakan Yıldırım, "Bugünlerde vaatler havada uçuşuyor. Hesap yok, kitap yok. Bir tanesi şöyle bakayım ne vadetmiş dedim, bir hesap yaptım. Yıllık 426 milyarlık vaat yapmış. Türkiye bütçesinin üçte ikisi. Mevcudun üzerine bunları da koyacak. Ben, takdiri milletime bırakıyorum." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Bir kulağı Kandil'de, bir kulağı Pensilvanya'da olanlarla bu ülkenin geleceği inşa edilemez." dedi.

"Cumhurbaşkanı adaylarına bakıyorum, ibretle izliyorum." diyen Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu seçimi bir referanduma dönüştürüyorlar, bir referandum çabası var. Niye? 16 Nisan halk oylamasıyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni, diğer adayların tamamı 'Gelirsek değiştireceğiz' diyorlar. Bu, 16 Nisan'ı tekrar sandığa taşımaktan başka bir şey değildir."

Başbakan Yıldırım, "Sayın İnce, seni birisi 'Amerikalıyım' diye işletmiş. Telefonun ucundaki de Amerikalı değil, buradan açıklıyorum. Sen eksik, yanlış evrak peşinde koşacağına Feto'yu getirecek misin getirmeyecek misin, bunun için ne yapacaksın, millete bunu söyle." dedi.

Yıldırım, "Biz rekor kırdıkça finansal saldırılarla da bizim notlarımızı kırıyorlar. Varın kırın, bizim notumuzu 24 Haziran'da millet verecek." ifadesini kullandı.